FOTOGALERIE. Dr Jeff de la „Animal Planet” la cabinetul doctorului Gingărașu. A sterilizat câini și a filmat

deschidereLa cabinetul doctorului veterinar Cornel Gingărașu, de pe strada Crizantemelor, a descins marți, 6 iunie 2017, doctorul Jeff Young, producătorul emisiunii „Rocky Mountain Vet” de la „Animal Planet” și echipa sa, formată din aproximativ zece persoane, încă un medic veterinar, doi cameramani, sunetiști, asistenți și un regizor.

Principalul scop al vizitei dr. Jeff la cabinetul doctorului Gingărașu a fost cel pentru care a venit la Galați, să opereze efectiv, să sterilizeze câini. Jeff Young și colegul său american au operat, iar doctorul Gigărașu și asistenta sa au participat la operații ca „mâna a doua” și anesteziști.

A fost o vizită fără grabă, care a durat aproape întreaga după amiază, în cele câteva ore petrecute împreună fiind sterilizați câini și fiind discutată problema câinilor de pe străzi, pe care nu o avem numai noi, o au și americanii, pentru că și la ei e necesară de o campanie națională de sterilizări.

Au fost sterilizați câinii unui vecin de pe strada Crizantemelor, căruia americanii i-au spus „Old George” și care are în curtea sa aproape zece câini. Dr. Jeff și echipa l-au vizitat și pe „Old George” și le-au plăcut casa și grădina acestuia acestuia, gospodăria tradițională, cu straturi de zarzavat. Bineînțeles că l-au întrebat de ce ține în curte mai mulți câini și le-a explicat că, în primul rând, ca om crescut la țară a avut dintotdeauna în curte mai mulți câini, iar în altă ordine de idei iubește câinii pentru că sunt telepatici, intuind gândurile stăpânului.

Apoi, „Old George” și-a adus pe rând câinii la cabinet, aceștia fiind sterilizați de dr. Jeff și colegul său american.

„Am vorbit mult și despre sterilizarea câinilor, dar și despre diferite boli care apar la animale. Mi-a povestit despre o boală specifică la ei. Rocky Mountain este vestit în istoria medicinei veterinare prin faptul că acolo a fost descoperită o boală care în traducere liberă s-ar numi ”boala fătată a Munților Stâncoși”. Este prima boală produsă la animale de un microb care se numește Richetia. Am mai vorbit și de faptul că la ei nu sunt purici, nu sunt căpușe”, ne-a declarat Cornel Gingărașu.

Principala temă de discuție a fost sterilizarea câinilor.

„Jeff  Young dezvoltă în Statele Unite, împreună cu guvernul american, un program de sterilizare în masă a câinilor și vrea să înființeze zeci de clinici, pentru că este mai ieftin să sterilizezi decât să tratezi oamenii mușcați sau să eutanasiezi. O operație este mai ieftină decât un vaccin antirabic. Am discutat și despre câinii de pe străzi. M-au întrebat cum văd eu viitorul rezolvării acestei probleme”, a mai precizat doctorul Gingărașu.

Lui Jeff Young și celor din echipa sa le-au plăcut mult compotul cu care i-a servit doctorul Gingărașu, „un suc tradițional românesc, foarte natural”.

Le-a plăcut și Galațiul „un oraș frumos, cu fete frumoase”.

Emisiunea sau emisiunile despre vizita la Galați a lui Jeff Young și echipa sa vor fi difuzate de „Animal Planet” în luna noiembrie.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*