FOTOGALERIE Brugge, parfumul Flandrei de altădată

Un city-break la Brugge este o dublă călătorie, în spațiu și timp, pentru că în vechiul oraș adulmeci la tot pasul parfumul Flandrei de altădată. Este un orășel încântător, cu căsuțe colorate, străzi pietruite, canale asemănătoare cu cele de la Veneția, poduri de piatră și mori de vânt. Cu faptul că centrul vechi face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO am spus tot.

Nu se poate ca un călător la Brugge să nu treacă pragul „Onze-Lieve-Vrouwekerk” (Biserica Doamnei Noastre Dragi), celebra biserică în care se află  la fel de celebra sculptură Madonna şi pruncul, semnată Michelangelo. Nu se poate să rateze Grote Markt (Piața Veche), care este centrul orașului vechi și locul cel mai animat. Are în centru statuia lui Jan Breydel și Pieter de Coninck, doi eroi locali care au avut o contribuție semnificativă în răscoalele din 1302 împotriva lui Filip al IV-lea cel Frumos. Grote Markt din Brugges este mărginită de clădiri medievale,care au la parter cafenele și restaurante.

Când te plimbi prin Brugges ai vrea ca ziua să nu se termine, pentru că ai o mulțime de lucruri de făcut, de la plimbările cu bărcile pe canale, la vizitarea templelor berii belgiene, din care nu lipsește muzeul hameiului, dar nu se poate să nu faci și turul foarte multelor magazine care te atrag prin fermecătoarele vitrine cu bomboane de ciocolată.

Foto: Cornel Gingărașu

« 1 de 3 »
Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*