FOTO. A fost deschisă prima ediție a „Atelierului de sculptură în piatră”, proiect al Rotary Club Donaris Galați

Clubul Rotary Donaris a lansat derularea mai multor proiecte în parteneriat cu Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluță” și Inspectoratul Școlar. La începutul lunii august a fost lansat proiectul de amenajare a Rosarium-ului de la Grădina Botanică, prin care se  propune remodelarea zonei de expoziţie pentru soiurile de trandafiri. Acest proiect va fi finalizat în cursul lunii noiembrie. Un alt proiect, intitulat „Legumicultură urbană”, derulat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, le va facilita elevilor câtorva licee din Galați implicarea în activităţile presupuse de lucrările de plantare, întreținere şi recoltare de legume.

A fost deschisă prima ediţie a „Atelierului de sculptură în piatră”,

Potrivit lui Daniel Stadoleanu, președintele Rotary Club Galați Donaris, cel de-al treilea proiect a fost lansat vineri în cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluță”. Este vorba de prima ediţie a „Atelierului de sculptură în piatră”, proiect cultural pe care membrii Clubului Rotary Donaris doresc să îl realizeze anual, sporind numărul de participanţi de la o ediţie la alta.

Manifestarea, care se va derula în perioada septembrie – octombrie 2017, va reuni artiști locali, nume ce nu mai au nevoie de nicio prezentare în domeniul sculpturii si se va adresa în principal elevilor de pe raza județului Galați, interesați de arta cioplitului în piatră.

„Lucrările atelierului se vor desfășura pe parcursul a 10 zile, în incinta Complexului Muzeal, iar în cadrul acestei ediţii ne propunem realizarea a 3 lucrări, în piatră, cu tematică specifică, în vederea integrării lor în „Grădina Japoneză” din cadrul Complexului Muzeal. Atelierul va fi deschis publicului, pe toată această perioadă, vizitatori de toate vârstele fiind așteptați să-i vadă pe artiști la lucru, să deprindă alături de aceștia taina modelării pietrei și, mai ales, bucuria de a crea spre a împărtăși”, a precizat Daniel Stadoleanu, președintele Rotary Club Galați Donaris.

Costurile acestei ediții vor fi suportate integral de Clubul Rotary Donaris, din fondurile obținute ca urmare a organizării spectacolelor de teatru, care au devenit deja o tradiție. Ultimele două spectacole organizate de Clubul Rotary Galați Donaris sunt „Între ciocan şi nicovală”, piesa lui Miloš Nikolić, în regia lui Horaţiu Mălăiele, cu Maia Morgenstern şi Mircea Rusu și spectacolul „O căsnicie liniștită”,  după Noël Coward care i-a adus împreună pe Corina Dănilă, Silviu Biriș, Doina Antohi și Ștefan Ruxanda.

Printre artiştii plastici care susţin Proiectul „Atelierului de sculptură în piatră” se află Mugurel Vrînceanu, profesor la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”, membru al UAP, absolvent al Academiei „George Enescu” din Iaşi, Secţia Sculptură, organizator de nenumărate tabere şi seminarii în domeniu, iniţiatorul taberei de sculptură din cadrul „Damen”, în parteneriat cu Fundaţia Arte, Denis Brânzei, reputat restaurator, muzeograf în cadrul Muzeului de Artă Vizuală din Galaţi, fost elev al liceului „Dimitrie Cuclin” şcolaborator apropiat al maestrului Ion Chiriac, alături de care şi-a petrecut, pe şantiere de restaurare, peste 11 ani. Al treilea artist plastic este Valentin Popa, la rândul său profesor, membru al UAP Plastici, absolvent al Academiei „George Enescu” din Iaşi, secţia sculptură.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*