Fostul prefect Bocăneanu, în arest la domiciliu!

bocaneanu-rnews.ro_1-820x300După ce în ultimii doi ani a stat mai mult în închisoare, fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu, Emanoil Cătălin Bocăneanu a primit o veste bună, în 2015. Bocăneanu este arestat la domiciliu.

„Soluția pe scurt: Pentru lipsa de procedură cu partea civilă amână judecarea cauzei la data de 27.01.2015, sala 2. În temeiul art.348 şi art.242 alin.2 C.proc.pen. în ref. la art.218 şi art.220 C.proc.pen., înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Bocăneanu Emanoil Cătălin, trimis în judecată prin rechizitoriul nr.16/P/2014 din 20.11.2014 al P.Î.C.C.J – D.N.A., Serviciu Teritorial Galaţi, cu măsura arestului la domiciliu. În baza art.221 alin.1 C.proc.pen., impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, din Galaţi, str.Rîndunelelor, nr.6, jud.Galaţi, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art.221 alin.2 C. proc.pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi şi libertăţi, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu persoana vătămată, cu inculpatul Braşoveanu Auraş, cu martorii ori experţii din prezenta cauză. În baza art.221 alin. 4 C.proc.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Măsura dispusă se comunică, de îndată, inculpatului şi instituţiei, organului sau autorităţii desemnate cu supravegherea sa, organului de poliţie în a cărei circumscripţie locuieşte inculpatul, serviciului public comunitar de evidenţă a persoanelor şi organelor de frontieră. Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. În condiţiile art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în 48 de ore de la comunicare”, se arată în soluția procurorilor DNA Galați.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*