Finanțări de 388 milioane euro prin Strategia Dunării. Galațiul ar putea accesa fonduri pentru consolidarea Falezei

Consiliul Județean a găzduit Seminarul „Strategia UE pentru Regiunea Dunării (SUERD)”, organizat în parteneriat cu trei ministere, Ministerul de Externe, Ministerul Dezvoltării și Ministerul Fondurilor Europene, pentru discutarea  obiectivelor de interes ce ar putea fi realizate prin accesarea de fonduri europene în cadrul Strategiei Uniuniii Europene pentru Regiunea Dunării.

Seminarul de la Galați este al 2-lea dintr-o serie de astfel de evenimente ce vor fi organizate în cele 12 județe din sudul țării care sunt riverane Dunării.

„Principalul obiectiv al acestui seminar este acela de a face cunoscute oportunităţile de finanţare pe care toate programele operaţionale le oferă pentru judeţe riverane Dunării. Pentru cele 12 judeţe riverane există finanțări în valoare totală de 388 de milioane de euro disponibile pentru a fi accesate prin proiecte de creştere a eficienţei energetice a clădirilor publice şi rezidenţiale, pentru valorificarea patrimoniului culural, pentru revitalizare urbană, modernizare drumuri judeţene şi  pentru dezvoltarea turismului. Acest buget poate fi accesat pentru proiecte a căror implementare trebuie finalizată până pe 31 decembrie 2023”, a declarat Ionuţ Sandu, reprezentant al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice.

Coordonatorul naţional SUERD, Radu Gorincioi, a precizat că în fiecare judeţ riveran există probleme și priorități diferite care pot fi rezolvate prin accesarea unor finanțări în cadrul Strategiei Dunării.

„Problematica variază de la judeţ, la judeţ. Sunt finanțate proiecte de dezvoltare a infrastructurii, dezvoltarea mobilităţii pe Dunăre, asigurarea unei mai bune gestionări logistice intermodale, dar şi dezvoltarea turismului, a obiectivelor turistice, a pachetelor de integrare turistică pentru atragerea turistilor în regiune. Mai sunt şi problemele de mediu, de actualitate majoră şi cred că le putem pune împreună în cadrul acelor proiecte pe care vrem să le dezvoltăm”, a spus reprezentantul Ministerului Fondurilor Europene.

Reprezentanții Consiliului Județean, Prefecturii și Primăriei Galați s-au referit la o parte dintre proiectele prioritare ale Galațiului și pentru care ar putea fi accesate fonduri prin Strategia Dunării, printre care se află consolidarea Falezei Dunării din Galaţi, dezvoltarea turismului şi modernizarea şoselei de centură a municipiului Galaţi pentru o mai bună legătură cu portul şi Republica Moldova.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*