Festivalul studenţesc „Zilele Basarabiei” dă clasă la ”Zilele Galațiului”

Festivalul studenţesc „Zilele Basarabiei”, ajuns la ediţia a XI –a, depăşeşte ca organizare şi activităţi specificele zile ale Galaţiului.

Studenţii din Clubul Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni Galaţi le-au pregătit colegilor, dar şi gălăţenilor, o serie de manifestări pornind de la volei, serată folk şi până la teatru, o lansare de carte şi chiar un concert Voltaj.

„Scopul final al proiectului este de a cultiva, în rândul tinerilor gălăţeni, spiritul de unitate naţională, din perspectiva evenimentelor ce au avut loc în data de 27 martie 1918”, a declarat Dumitru Rusu, secretarul Clubului Studenţilor Basarabeni şi Bucovineni Galaţi.

Festivalul a început miercuri, la sala „Puşkin”, cu, Cupa „Unirii” la volei, continuând joi cu o serată de film istoric, în incinta Casei de Cultură a Studenţilor din Galaţi. Unul dintre punctele de atracţie îl constituie escalada sportivă, care va avea loc în complexul studenţesc, pe 23 martie, începând cu ora 16,00. Pe 24 martie, gălăţenii vor putea urmări piesa „Cutia Pandorei”, la Teatrul Dramatic, iar pe 25 martie basarabenii vor organiza un flash-mob, în faţa Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi. În aceeaşi zi, împătimiţii de teatru vor putea urmări spectacolul de revistă „Pierduţi în dragoste”, la Teatrul Muzical, urmând ca pe 27 martie să aibă loc lansarea cărţii “Istoria Basarabiei”, la Biblioteca V.A. Urechia, începând cu ora 16.00. Momentul culminant al festivalului studenţesc „Zilele Basarabiei” îl va constitui concertul trupei “Voltaj”, care va cânta în Grădina Publică, pe 27 martie, îmncepând cu ora 19.30. Festivalul se va încheia cu o petrecere a basarabenilor, în club S, pe 28 martie, şi cu serata tradiţională românească “Basarabia culinară”, pe 29 martie, organizată la troiţa căminului B din complexul studenţesc.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*