Festivalul Naţional de Comedie: Un gălăţean – cel mai bun actor în rol principal

Festivalul Naţional de Comedie: Un gălăţean – cel mai bun actor în rol principalLa sfârşitul săptămânii trecute, au fost desemnaţi câştigătorii Festivalului Naţional de Comedie al Teatrului Dramatic „Fani Tardini”.

După un tur de forţă între 5 şi 16 octombrie, 12 zile de teatru, cu 15 spectacole – 12 în sala mare a teatrului şi 3 în sala Studio, trupele din Bucureşti (Teatrul Mic, Odeon, Metropolis şi studenţii de la UNATC), Bacău, Timişoara, Oradea, Constanţa, Craiova, Botoşani, Brăila, Iaşi şi Petroşani s-au înscris în concursul Festivalului de Comedie.

„Leonce şi Lena”, piesa de teatru a Teatrului „Regina Maria”din Oradea a obţinut premiul pentru „Cel mai bun spectacol”. Scenariul a fost al regizorului Mihai Măniuţiu şi al actriţei-compozitoare-cantautoare Ada Milea, după Georg Büchner.

„Trei gemeni veneţieni”, al Teatrului Mic din Craiova a luat premiul pentru Regie şi i-a fost acordat regizoarei Nona Ciobanu.

„Titanic vals”, de Tudor Muşatescu, al Teatrului “Odeon” Bucureşti a fost distins cu premiul pentru Cea mai bună scenografie – Helmuth Stürmer.

Citeşte şi Luni începe Festivalul de Comedie

Cea mai bună actriţă în rol principal a fost adjudecat de către Claudia Ieremia, pentru rolul Ortansa ,din “Proştii sub clar de lună”, al Teatrului din Timişoara.

Cea mai bună actriţă în rol secundar a fost primit de Oana Albu, pentru două roluri – Scapino şi Eleonora – din spectacolul „Trei gemeni veneţieni”, al Teatrului Mic.

Premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal i-a revenit gălăţeanului Cristian Iacob, pentru rolul din spectacolul „Trei gemeni veneţieni”, de Antonio Mattiuzzi Collalto, al Teatrului Mic Bucureşti.

Au mai fost nominalizaţi pentru această categorie Richard Balint, pentru rolul

Adrian Ştefan – în rolul Petrică, din spectacolul „Acasă la tata”, de Mimi Brănescu, al Teatrului “Maria Filotti” Brăila şi Vlad Volf,  pentru rolul Grumio, din spectacolul „Scorpia”, după „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare, de la Teatrul “Mihai Eminescu” Botoşani au obţinut premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar.

Criticul de teatru Ion Parhon a prezidat juriul din care au făcut parte actori Marius Bodochi şi Olga Delia Mateescu, scenografa Clara Lobonţ şi regizorul gălăţean Attila Vizauer.

Deşi ploaia nu a dat pace în acele zile, iubitorii de teatru nu au ezitat să înfrunte temperaturile scăzute şi s-au bucurat din plin de comedia românească.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*