Faleza va găzdui două evenimente frumoase în acest sfârşit de săptămână: SEMIMARATON şi City tour by bike

Două evenimente se vor desfăşura pe Faleza Inferioară, vineri, 22 septembrie şi duminică, 24 septembrie.

Săptămâna Europeană a Mobilităţii marcată de elevii Colegiului Tehnic Aurel Vlaicu

Perioada 16.09.2017 – 22.09.2017 este marcată de ”Săptămâna Europeană a Mobilității”, context în care Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” va organiza alături de o firmă din Bucureşti evenimentul City tour by bike.

Astfel, vineri, 22 septembrie 2017, în intervalul orar 16.00 – 18.00 va fi oprită circulaţia autoturismelor pe Faleza Inferioară ,din zona „Trecere BAC”şi până la Elice (NicNic).

COLEGIUL TEHNIC AUREL VLAICU Galați s-a înscris în campania ­europeană­ de ­promovare ­a ­mobilității­ urbane­ durabile cu activitatea intitulată – City tour by bike. 45 de elevi, alături de cadre didactice la Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” vor străbate timp de două ore Faleza Inferioară pentru a dovedi că bicicletele ­economisesc­ spațiu­ și­ energie­ și­ nu ­generează­ nici­ zgomot,­ nici ­poluare.­ Ele ­contribuie ­la ­bunăstare și­ mobilitate ­durabilă­ și,­ în ­plus,­ sunt­ eficiente ­și­ sănătoase.

Coordonatorul proiectului este prof. ing. Varlan Oana-Georgiana.

Duminică, Semimaraton pentru autism –înscrieri până pe 21 septembrie

Semimaraton pentru autism Galaţeste un eveniment umanitar cu caracter sportiv, un altfel de semimaraton, unul pentru autism. “Lupta contra autismului este o declarație de iubire, iubire ce vine din adâncul inimii și care nu devine prizoniera regulilor făcute de anumiți factori ai societății, o dedicare fără prejudecăți și fără teamă, a unui om care vrea cu tărie să vadă dincolo de normalitate partea cu adevărat specială a acestei lumi. Lupta cu autismul înseamnă disponibilitatea unui om de a crede că autismul este recuperabil. Lupta cu autismul ar trebui să fie un exemplu pentru noi toți”, spun organizatorii Semimaratonului, Asociația Și noi suntem copiii voștri – Galați.

Evenimentul caritabil cu caracter sportiv se desfăsoară sub sloganul “Alergăm și îmbrățișăm”

Participanţii se pot înregistra la următoarele probe:
Semimaraton – 21Km
Cross – 8,4 Km
Cursa populară – 4,2Km
Cursa copiilor – 1 Km (5-13 ani)
Traseul măsoară 4,2 Km cu buclă la 2,1. Alergătorii la Semimaraton vor parcurge 5 ture, cei de la Cross vor alerga 2 ture, cei de la Cursa populară vor alerga o singură tură. Pentru Cursa copiilor se vor parcurge 500 m si intoarcere spre finish.
Regulament & Înscrieri pe https://www.kompostor.ro/evenimente/7040-semimaraton-pentru-autism-

„Evenimentul are caracter de conștientizare în primul rând, fiind de altfel primul eveniment de Semimaraton organizat strict pentru autism. Există invitați din alte orase. Asociația noastră susține copii din Galați, cât și din alte orașe. Fondurile obținute vor fi folosite pentru dezvoltare și pentru buna începere a următorului proiect: “Căsuța din poveste“, spune organizatorul Semimaratonului.

„Căsuţa din poveste” se vrea a fi un centru care va aduce multe lucruri bune şi îşi va deschide porţile în preajma Crăciunului, spune Aurelia Osmanaj, unul dintre organizatori. „Va fi un centru inovator ce sperăm noi înainte de toate va “demonstra” integrarea în primul rând.

Ambasadorii evenimentului şi alergători în acelaşi timp sunt: Adrian Gemănaru, Părintele Ioan Danci, Claudia Băcuţă, Silviu Zinică, Iulia Gaga, Alisa Badiu Elisei, Maria Sîrghi, Sandu Iulian, Mirela Costache, Mihaela Milea, Dana Hâncu, Constantin Cojocaru, Anna Maria Ceripac, Dumitru Nedelcu, Florin Stan.

Evenimentul va începe duminică, la ora 9.00 pe Faleza Inferioară. Pentru buna desfășurare a ”Semimaratonului pentru autism” a fost avizată favorabil oprirea circulației autoturismelor pe Faleza Inferioară a Dunării pe traseul ”Trecere Bac” – AFDJ pe data de 24.09.2017, între orele 09.00 – 14.00.

Incălzirea va fi făcută de Burlui George Catalin (personal trainer Elite Gym).

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*