Facilități la plata impozitelor și taxelor locale: sunt scutiți de penalități cei care plătesc până pe 30 noiembrie

La ședința de luni a Consiliului Municipal, aleșii locali au aprobat Hotărârea nr. 466/25.09.2017, referitoare la scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitelor și taxelor locale, datorate bugetului local de către persoanele fizice. Facilitatea se adresează persoanelor fizice care, la data intrării schemei în vigoare și pe perioada derulării acesteia, au înregistrate în evidențele fiscale și datorează majorări de întârziere bugetului local al municipiului Galați.

Scutirea se aplică majorărilor aferente obligaţiilor principale constând în impozite si taxe locale, inclusiv amenzi contravenționale, aflate în sold și stinse integral la data depunerii cererii de acordare a facilității fiscale.

Modul de aplicare

Pentru a beneficia de facilitățile fiscale, solicitantul va depune la Direcția Generală Impozite,Taxe și Alte Venituri Locale –Serviciul Prelucrarea automată a datelor și Încasare Ghișeu, o cerere prin care solicită acordarea scutirii de la plata majorărilor de întârziere la plată a impozitelor și taxelor locale, aflate în sold la data depunerii cererii și va efectua plata integrală a obligațiilor principale constând în impozite și taxe datorate bugetului local al municipiului Galați, inclusiv amenzi contravenționale.

După efectuarea plății se va emite decizia de anulare a majorărilor de întârziere, în două exemplare,  un exemplar fiind comunicat contribuabilului persoană fizică.

Gălățenii pot depune cereri la Direcția Generală Impozite, Taxe și Alte Venituri Locale – Serviciul Prelucrarea automată a datelor și Încasare Ghișeu începând de miercuri, 27 septembrie 2017.

Perioada de acordare a scutirilor de la plata majorărilor de întârziere se încheie pe 30 noiembrie 2017.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*