Expoziție eveniment la Galeriile de Artă. „Salonul Foto Internațional Galați” reunește artiști fotografi din 12 țări

Luni, 12 februarie, în spațiul Galeriei „Nicolae Mantu” a UAP va avea loc vernisajul primei ediții a „Salonului Foto International Galați”, o expoziție eveniment pentru arta fotografică din România, pentru că reunește lucrările a 12 artiști fotografi din întreaga lume, care va deschide o perspectivă largă asupra diferitelor tipuri de fotografie contemporană.

Varietatea stilistică merge de la fotografie clasică alb-negru de peisaj la fine art,  beauty-fashion, jurnalism, travel, etc.

Dintre artiștii care expun pe simezele de la Galeria „Mantu” putem să-i menționăm pe Dina Bova (Israel), Brett Walker (Marea Britanie), Andrei Ianko (Rusia), Kerstin Kuntze(Germania), Giovanni Vidotto (Canada)

Un rol central în expozitie este foto-eseul, adică o poveste în imagini, aici fiind remarcabile fotografiile a doi artiști celebri, unul din Olanda și celălalt canadian, actualmente cu domiciliul in Germania.

Fotograful olandez, Willem Kuijpers, prezintă o serie de imagini pline de culoare și fericire ale unei fieste spaniole tradiționale. Al doilea fotograf, Tony Melvin, are o descriere dramatică, în stil clasic, sobru, monocrom, al luptelor din Turcia, numite „kirkpinar”, înfruntarea bărbaților unși cu ulei.

Pe lânga artiștii din străinatate, expun și câțiva artiști fotografi din Galati: Sorin Frasâna, Arthur Antoniu, Simona Andrei, Andrei Iliescu, Răzvan Jinga, Cornel Gingărașu și Adrian Mociulschi.

Noutatea salonului de importanță culturală deosebită este și că fotografiile sunt printate nu pe clasica hârtie, ci pe plăci de plastic.

Pe parcursul celor trei săptămâni ale expoziției gălățenii sunt invitați la proiecții de fotografii și discutii cu moderatori sau critici de artă, toate sub denumirea generică de „Ritual”.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*