Expoziţie „Arămescu” la Muzeul de Arte Vizuale

Expoziţie „Arămescu” la Muzeul de Arte VizualeMarţi, la orele 18.00, la Muzeul de Artă Vizuală Galaţi va avea loc vernisajul expoziţiei ,,Arămescu”, în care sunt prezentate publicului lucrări de pictură şi sculptură ce poartă semnătura fraţilor Georgeta Arămescu-Anderson şi Constantin Emil (Ticu) Arămescu, de la naşterea căruia se împlinesc 100 de ani pe data de 6 mai.

Lucrările de pictură, sculptură şi grafică, reprezintă o mică parte din donaţia Arămescu, aflată în patrimoniul muzeului.

„Nepoţi ai lui Virgil Madgearu, Georgeta şi Constantin Arămescu s-au născut la Galaţi şi au părăsit România după cel de-al doilea război mondial, stabilindu-se în Statele Unite ale Americii. Aici, aleg să-şi urmeze înclinaţia artistică, deşi amândoi erau licenţiaţi în drept, ca şi tatăl lor. Lucrările celor doi artişti se află în colecţii din Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul de Artă Vizuală Galaţi, Muzeul de Artă Cluj, Muzeul de Artă Modernă din Miami, Norton Gallery, West Palm Beach, Miami, dar şi în colecţii private din Franţa, Spania, Italia, Austria”, a precizat Simona Biriş, şef al Departamentului Relaţii Publice din cadrul Muzeului de Artă Vizuală.

Expoziţia poate fi vizionată până duminică, 11 mai, inclusiv.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*