Excluderi din ALDE Galați. Directoarea Transurb, Genica Totolici, a rămas fără sprijin politic

Excluderi din ALDE Galați. Directoarea Transurb, Genica Totolici, a rămas fără sprijin politicNoua conducere a organizației ALDE Galați a început o evaluare a organizațiilor locale și membrilor, inclusiv a acelora care dețin funcții publice, în cazurile celor care au avut acțiuni contrare politicii partidului fiind luate și unele măsuri, de retragere a sprijinului politic sau de excludere partid.

,,Pot să vă spun că nu am cunoştinţă de niciun consilier, de nicio persoană care ocupă o funcţie publică sau executivă, care să-şi fi prezentat, concret, dorinţa de a nu rămâne în ALDE. Există însă câteva cazuri pe care le analizăm şi asupra cărora Biroul Politic Teritorial a propus sancţionare lor pentru că nu s-au prezentat la nicio întâlnire de partid. Vorbim de cele două cazuri la care s-a propus sancţionare cu excluderea şi celelalte două cu retragerea sprijinului politic, pentru politica anti-ALDE pe care au manifestat-o încă de la alegerile locale. Ne dorim totuşi să nu transformăm această evaluare a membrilor ALDE într-o formă de vendetă”, a declarat noul președinte al ALDE Galați, Cristian Dima.

A fost luată decizia excluderii din partid a consilierului municipal Vali Viorel Sandu, directorul Serviciului Județean de Administrare a Domeniului Public și Privat din cadrul Consiliul Juțețean Galați și a consilierului județean Gheorghe Dima, care este și președintele Comisiei de analiză privind administrarea şi gestionarea patrimoniului, investiţii şi de refacere a monumentelor istorice şi de arhitectură a CJ Galați.  

Directorului Transurb SA, Genica Totolici, i-a fost retras sprijinul politic, aceeași măsură fiind luată și în cazul fostului lider al ALDE Tecuci, Ion Garofa.

Garofa, omul de încredere al lui Durbacă: turnător la Securitate, revoluționar, fost candidat al Partidului Socialist

Mai puțin cunoscut la Galați, Ion Garofa, omul de bază pus de fostul lider, Eugen Durbacă, la șefia organizației din Tecuci, este un personaj extrem de controversat. A fost director comercial al fabricii de conserve Contec, iar în primii ani de după 1990 și-a păstrat convingerile politice, fiind candidat la Primăria Tecuci din partea Partidului Socialist şi PUNR.

 În decembrie 89 se afla prin Bucureşti, pentru o operaţie la ochi şi ca să nu spună că a bătut drumul degeaba şi-a luat şi un certificat de revoluţionar, „rănit la revoluție” din moment ce tocmai fusese operat.

 A depus dosarul 13519/09.11.2004, pentru preschimbarea certificatului, dar Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor (SSPR) a amânat avizarea.

 După ce CNSAS a dezvăluit că a fost şi „turnător” la Securitate, a dat consiliul în judecată.

 În dosarul 45297/3/2008, de pe rolul Curții de Apel București, Garofa a cerut tot felul de expertize şi la finalul celor 17 înfăţişări din proces, instanţa s-a pronunţat pe 06.06.2011, confirmând că a fost „turnător”.

 Garofa a fost director al Casei de Pensii din Tecuci, în perioada Guvernului Năstase.

Cu câți membri a rămas ALDE Galați după excluderea lui Durbacă? Cu unul mai puțin: Durbacă

Întrebat câți membri mai are ALDE Galați după excluderea deputatului Eugen Durbacă, fiind de presupus faptul că ar fi trebuit să îl urmeze măcar o parte dintre membrii ALDE/PC care i-au fost apropiați lui Durbacă, Cristian Dima a răspuns sec: „cu unul mai puțin”. Adică Durbacă.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*