„Educă-mă cu viziune!”, un nou proiect educaţional

Educa-ma cu viziune!

Aurelia Grosu

Primăvara îşi face uşor apariţia peste oraşul de la malul Dunării. Timpul trece repede, oamenii sunt preocupaţi şi grăbiţi! Şi totuşi viaţa pulsează peste tot…

Între programul meu de la Şcoala Specială şi restul treburilor zilnice, îmi aplec capul peste hârtia albă şi scriu câteva gânduri frumoase pentru voi, cititorii Presei Galaţi.ro.

De la ultima mea apariţie în această publicaţie (Despre Valori şi Înţelepciune: „Picături de suflet, în contul înţelepciunii tale” de la Aurelia Grosu) s-au consumat deja cu mare impact în lumea socială gălăţeană, două dintre ediţiile evenimentului pe care-l organizez în mod constant, denumit „Seri cu suflet”.

ATITUDINEA ÎŢI DETERMINĂ ALTITUDINEA

Prima ediţie specială a fost pe 3 Martie, o dedicaţie de Ziua Femeii, când gălăţencele au umplut cafeneaua unde ne întâlnim de obicei. A doua ediţie, pe 25 martie, a reunit la masa prieteniei, poeţi, scriitori şi alţi oameni frumoşi cu preocupări diferite. Îmi amintesc şi acum versurile pline de sensibilitate şi articolele din cartea „Picături de suflet în contul înţelepciunii tale”.

,,Seară cu suflet” atrage prin libertatea de comunicare şi atmosfera intimă. Zâmbetele plutesc peste tot. Oamenii se simt bine, continuând să vină frecvent, îşi fac noi relaţii şi leagă prietenii, ascultând şi diverse teme de dezvoltare personală. Avem nevoie să socializăm, să punem un timp deoparte pentru noi, după zilele agitate de la serviciu.

Diete, vedete și alte practici desuete

Am acceptat de asemenea, ca luni, 06.04.2015, să particip cu mare dăruire şi entuziasm, la şedinţa de consiliere a părinţilor preşcolarilor, de la grupa mare ,,Iepuraşii” din cadrul Grădiniţei ,,Arlechino” din Micro 39 C, răspunzând astfel invitaţiei doamnelor educatoare Ileana Tâncabă şi Vasilache Mihaela. Tema întâlnirii noastre va fi: ,,Educă-mă cu viziune!” Un alt vis mi se împlineşte pe 18 aprilie, când voi fi la Biblioteca Metropolitană din Bucureşti, alături de cititorii şi de prietenii din capitală.

Pe lângă aceste activităţi, continui zi de zi să lucrez la noua mea carte, despre educaţia cu viziune a copiilor. Conceperea unei cărţi despre educaţia actuală îmi conferă certitudinea că acest domeniu vast nu încape doar într-un volum. Educaţia este cea mai valoroasă moştenire pe care un copil o poate primi de la părinţi, între 0 şi 7 ani. La capitolul ,,educaţie” nu se admite indulgenţă, deoarece fiecare cuvânt sau acţiune greşită va provoca diverse pagube personale emoţionale, morale sau sociale în perioada viitoare ca adult.

„Preia controlul emoţiilor tale”, seminar gratuit pentru angajaţii ArcelorMittal Galaţi

Aşa că voi scrie atâtea volume câte va fi nevoie pentru a susţine, în societatea românească, o educaţie de calitate a copiilor noştri, cât şi dezvoltarea personală a bunicilor, părinţilor, educatorilor, tuturor celor care au rol în creşterea şi educaţia tinerei generaţii.

În încheierea articolului meu, vă las un mesaj care să vă umple mintea şi inima:

,,Părinţi, puneţi «ochelarii speciali» şi mai priviţi o dată pentru a constata cât de extraordinar este copilul dumneavoastră şi cât de bine ar putea reuşi în viitor, dacă îl veţi ajuta cu răbdare şi rugăciuni, cu informaţii pozitive şi cu acea dragoste lăsată de Dumnezeu ce poate depăşi orice obstacol”. ( Zig Ziglar – Putem creşte copii într-o lume negativă)

Vise măreţe, credinţă şi împliniri frumoase vă doresc!

A consemnat Aurelia Grosu

ONG-urile și IMM-urile, față în față cu mediul privat

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*