Durbacă îi răspunde lui Dima: Şedința grupului PLR, nestatutară. Povestea cu „relicva”, o poantă adresată și lui Meleșcanu

 Durbacă îi răspunde lui Dima: Şedința grupului PLR, nestatutară. Povestea cu „relicva”, o poantă adresată și lui MeleșcanuPreședintele ALDE Galați, deputatul Eugen Durbacă, răspunde acuzațiilor lui Cristian Dima (citește mai multe AICI), secretar de stat și președinte executiv al ALDE Galați. Reamintim că vineri Cristian Dima a anunțat că Biroul Politic al ALDE Galați a hotărât să propună conducerii centrale ca Congresul ALDE să aibă loc cât mai curând, imediat după Paști, anunț care îl contrazicea pe cel făcut cu o săptămână în urmă de Eugen Durbacă, potrivit căruia Biroul Politic teritorial al ALDE Galați a votat propunerea ca Congresul ALDE să aibă loc în toamnă, cel mai probabil în septembrie.

Potrivit lui Eugen Durbacă, ședința la care se referea Cristian Dima a fost nestatutară, pentru că au participat numai foști membri ai Partidului Liberal Reformator (PLR) care fac parte din Biroul Politic și nu a fost îndeplinită condiția statutară, ca la ședință să participe 50% plus 1 dintre membrii Biroului. Potrivit protocolului fuziunii PC și PLR, Biroul Politic Teritorial este format, paritar, dintr-un număr egal de foști membri PC și foști membri PLR și cum o parte din foștii PLR-iști i s-au alăturat lui Eugen Durbacă, ședința organizată de grupul PLR nu a îndeplinit cvorumul de 50% plus 1.

„În primul rând, ce au făcut ei nu este statutar, pentru că nu au avut o prezență de 50% plus 1, cum scrie în statut, că deciziile Biroului Politic Teritorial se iau în prezența majorității membrilor biroului, cel puțin 50% plus 1. Ei au făcut o ședință ca să se afle în treabă. Eu am organizat ședința Biroului Politic Teritorial, cu majoritate mai mare de 50% plus unu, pentru că o parte dintre foștii membri PLR mi s-au alăturat mie. Au participat cei 38 foști membri PC, dar și alți membri de la PLR care au trecut la mine, profesorul Grecu, Garoafă. Deci am o majoritate de peste 50%, iar decizia luată de Biroul Politic Teritorial este statutară. Decizia luată de ei nu-i statutară”, ne-a declarat Eugen Durbacă.

Despre faptul că Cristian Dima a afirmat printre altele că Eugen Durbacă ar fi o „relicvă”, Durbacă spune că probabil Dima s-a referit și la alți lideri ai ALDE, care sunt mai în vârstă sau apropiați ca vârstă: „Cred că nu s-a referit numai la mine, cred că s-a referit şi la domnul Meleşcanu, care este mai mare decât mine ca ani, la colegul de la Vâlcea, la deputatul Anton Anton de la București care a fost rector și acum e deputat şi cred că s-a referit şi la domnul Tăriceanu, care are 65 spre 66 de ani. Eu nu mă simt așa. O iau ca pe o poantă”, spune Eugen Durbacă, care a ținut să îi întoarcă lui Dima o poantă asemănătoare:

 „El are 50 de ani, dar arată de parcă ar avea 80 de ani”.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*