După organizația de la Jorăști și Organizația PNL Munteni a trecut în masă la ALDE

După organizația de la Jorăști și Organizația PNL Munteni a trecut în masă la ALDESe pare că asistăm la o accelerare a efectelor tensiunilor interne care macină Organizația PNL Galați după conferința de alegeri de la sfârșitul lui aprilie, pentru că după organizația PNL Jorăști și Organizația PNL din Munteni a trecut în masă la ALDE.

Comuna Munteni a fost în ultimele două decenii un fief  PNL, fostul lider al organizației, Nicolae Arghiri, fiind primar al comunei timp de 4 mandate, până anul trecut. Ca urmare a eșecului înregistrat la alegerile locale din 2016, Arghiri și-a pierdut autoritatea de lider al PNL Munteni. Tensiunile induse în organizația PNL Galați de aranjamentele de la recentele alegeri interne i-au determinat pe membrii PNL Munteni, inclusiv pe Nicolae Arghiri, să treacă în masă la ALDE.

Potrivit președintelui ALDE Galați, Cristian Dima, a trecut la Alianța Liberalilor și Democraților întreaga organizație PNL din Munteni.

„Fostul viceprimar, care a fost trei mandate viceprimar și este principalul lider al organizației și secretarul organizației, împreună cu cea mai mare parte a organizației PNL de la Munteni s-au transferat în cadrul organizației ALDE din Munteni, chiar dacă unii sunt consilieri locali și își pierd mandatele. Că vorbim de 50, de 70 sau de 100 de membri e mai puțin important. Cred că vorbim de 50 de membri activi”, ne-a declarat Cristian Dima.

Unii dintre foștii membri PNL au trecut la ALDE chiar dacă erau consilieri locali și astfel și-au pierdut mandatele. Din cei 4 consilieri PNL, doi au trecut la ALDE, iar alți doi au rămas consilieri PNL pe hârtie pentru a-și asigura o reprezentare în Consiliul Local, dar de facto sunt alături de ALDE.

„Au venit alături de noi doi consilieri locali, fostul viceprimar și încă un consilier și au mai rămas doi consilieri locali. Eu nu îmi doresc să vină toți consilierii locali din PNL Munteni, care și-ar permite mandatele. Dorim să facem acolo o organizație consolidată”, a mai precizat Dima.

Printre cei care au vrut să treacă la ALDE s-a aflat și fost lider al PNL Munteni, fostul primar Nicolae Aghiri, care însă – potrivit lui Dima – nu a fost primit de fostul președinte al ALDE Galați, Eugen Durbacă: „Acolo a fost primar Neculai Arghiri de la PNL, care a pierdut mandatul. Mult timp a zgâriat la ușile noastre, dar nu se putea înțelege cu o parte dintre foști colegi sau mai bine zis cu unul (Eugen Durbacă – n. red.)”.

A 2-a organizație PNL care a trecut în masă la ALDE

Potrivit liderului ALDE Galați, PNL Munteni este a 2-a organizație locală a PNL care trece in corpore la ALDE: „Cealaltă organizație este PNL Jorăști, care de asemenea a trecut la ALDE. Nu eu personal, ci colegul care a fost viceprimar acolo dorește să declanșeze alegeri locale anticipate la Jorăști. Au trecut la ALDE aproximativ 120 de membri PNL din Jorăști”.

Mișcări de trupe, de la PNL la ALDE și în municipiul Galați

Pe surse, am aflat că și mulți membri ai Organizației Municipale PNL Galați au trecut la ALDE. Printre cei trecuți la ALDE sunt membri cunoscuți ai PNL, însă Cristian Dima a evitat să pronunțe nume:

„Cred că mi-ar fi mai ușor să spun cine a rămas. Un moment de dead-line a fost cel în care a fost scos primar PNL, e drept în cadrul USL. Acea echipă merită respect și atenție. Eu nu știu ca din acea echipă să mai fi rămas în PNL prea mulți. Mai sunt 2-3, care sunt tot alături de noi, chiar dacă dețin demnități publice. Nu îmi permit să facă declarații la adresa dumnealor”.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*