Duminică, ora 15.30: La pas prin Grădina Publică, ediția a IV-a

Direcţia Judeţeană pentru Cultură Galaţi, Primăria Municipiului Galaţi, Asociaţia „Tinerii şi Viitorul” ȋi așteaptă pe gălățeni să ia Grădina Publică la pas, duminică, 17 iunie 2018, începând cu ora 15.30.

Pentru al IV-lea an consecutiv, la Galați are loc Festivalul „La pas prin Grădina Publică în Galaţii de altădată”. Ȋn acest an, evenimentul este dedicat celebrării Centenarului Marii Uniri și se derulează sub egida temei „1918-anul Marii Uniri”.

„Anul 2018 marchează Centenarul Marii Uniri, un recurs la rememorarea faptelor înaintașilor și o cuvenită reverență față de jertfele lor de pe câmpurile de luptă ale Marelui Război.

Acum 100 de ani, generația Marii Uniri a avut idealul său național și a știut să-l împlinească, mulți români dând jertfa supremă pe câmpurile de luptă ale Marelui Război. În anul Centenarului se cuvine ca şi municipiul Galaţi, unul dintre stâlpi ai economiei României în acea perioadă, să iniţieze o serie de manifestări culturale care  să aducă în atenţie progresele realizate de România în cei 100 de ani scurși de la Marea Unire şi nevoia de a privi spre viitor și a proiecta, de ce nu, următorii 100 de ani.

Prin această manifestare, vom recrea atmosfera Galaţilor din anul 1918, entuziasmul unirii provinciilor româneşti cu patria mamă, aducerea în prim-plan a unor personalităţi care au contribuit la înfăptuirea Marii Uniri.”, spun organizatorii ȋntr-un comunicat de presă.

Evenimentul se organizează cu sprijinul Centrului Cultural „Dunărea de Jos” Galaţi, a Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, a Muzeului de Istorie „Paul Păltănea”, a Palatului Copiilor, al comunităţilor elenă, rusă-lipoveană, armâni.

Astfel, dumunică, se vor organiza, în Grădina Publică, expoziţii, un târg cu antichităţi (ȋn organizarea anticarilor și a asociaţiei acestora), manifestări artistice, iar pe una dintre alei se vor comercializa berea Ploll, braga şi produse de patiserie specifice perioadei evocate.

Evenimentul se va încheia cu un recital de muzică armânească susţinut, timp de o oră, de către cunoscutul muzician Stelu Enache.

Intrarea este, ca de obicei, liberă.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*