Dorin Otrocol a fost învestit în mandatul de prefect

Dorin Otrocol a fost învestit pentru a doua oară în mandatul de prefect al Galațiului, funcție pe care a mai deținut-o și în perioada 2013 – 2016.

Din partea Ministerului Afacerilor Interne, ședința de investire a fost condusă de secretarul de stat Dan Chirică, dar din partea Guvernului a participat și ministrul Cercetării și Inovării, Lucian Georgescu, care a dat citire celor două hotărâri de guvern, cea referitoare la exercitarea, cu caracter temporar, a funcției publice de prefect al județului Galați, de către Dorin Otrocol, respectiv hotărârea în care este prevăzută aplicarea mobilității pentru Gabriel Panaitescu din funcția publică de prefect al județului Galați în funcția publică de inspector guvernamental.

După ce a depus jurământul, Dorin Otrocol a declarat că va avea o colaborare foarte bună cu șefii direcțiilor descentralizate ale ministerelor și serviciilor deconcentrate, pe care îi cunoaște de la primul său mandat de prefect. „Am o singură temere, pe care o știți: deszăpezirea. Vorbeam cu domnul director  de la Drumuri Naționale de DN 24D, dar sperăm că toate vor fi în regulă, înțeleg că și la nivelul CJ Galaţi s-a semnat contractul”, a spus Dorin Otrocol.

Întrebat ce proiect din primul său mandat va fi continuat, Otrocol s-a referit la proiectul de punere în valoare a Castrului Roman de la Barboși: „Este proiectul la care țin foarte mult. Am noroc că actualul primar este mai deschis în a colabora pe această temă. Pentru mine Tirighina este începutul formării poporului român și al limbii române și acolo ar trebui să acționăm. E primul mormânt creștin în zona Dunării de Jos, de acolo ne tragem”.

Fostul prefect, Gabriel Panaitescu, le-a mulțumit colaboratorilor săi, subprefectului Mihai Manoliu, echipei de funcționari din Prefectură și șefilor instituțiilor descentralizate, pentru colaborarea pe care au avut-o.

„Aș vrea să mulțumesc echipei cu care am lucrat, din cadrul Prefecturii. Sunt niște oameni deosebiți. Aș vrea să mulțumesc Jandarmeriei, ISU, STS și tuturor celelalte structuri pentru sprijinul pe care mi l-au dat în activitatea pe care am desfășurat-o. Aș vrea să le mulțumesc și doamnelor și domnilor directori de la instituțiile deconcentrate pentru colaborarea pe care am avut-o în perioada în care am fost prefect. Îi mulțumesc și domnului subprefect. Îi urez domnului prefect Otrocol să nu aibă parte de evenimente nedorite”, a spus Gabriel Panaitescu.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*