Doi tigri siberieni de la Circul Globus au fost aduși la Zoo Gârboavele

După ce în urmă cu aproape o săptămână Circul Globus din Bucrești a fost în centrul unui puternic scandal, pentru că tigrii siberieni erau ținuți în frig și ninsoare, în cuști de câțiva metri pătrați, cei doi tigri siberieni de la Circul Globus din Bucureşti au fost transferați la Grădina Zoologică de la Gârboavele.

Este vorba, de fapt, de două femele care se numesc „Nera” şi „Baghera”, ambele în vârstă de 8 ani. Ele vor locui într-un spațiu  de 6.000 mp, pe care îl mai împart cu o femelă și un pui. O perioadă vor fi în carantină, pentru a se obișnui cu noul spațiu și cu celelalte animale.

„Cele două femele se numesc Nera şi Baghera şi au aproximativ 8 ani. Au fost aduse la noi de la Circul Globus pentru că aici, la Galaţi, dispun de cele mai bune condiţii, având la dispoziţie circa 5.000 de metri pătraţi unde se pot mişca în voie. Sunt în stare foarte bună, însă vor sta o perioadă în carantină, până se obişnuiesc cu celelalte animale, după care vor putea fi văzute de către publicul vizitator”, a declarat Florin Matei.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au reacționat dur la faptul că animalele erau ținute in ninsoare, pentru că, deşi tigrii siberieni sunt obişnuiți cu temperaturile scăzute, cuștile în care se aflau ar fi trebuit să fie protejate măcar cu o copertină. Conducerea Circului Globus va fi penalizată şi pentru că nu a grăbit relocarea animalelor, aşa cum s-a stabilit anul trecut, când a fost interzisă folosirea animalelor în spectacolele de circ.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*