Doi gălăţeni pe podiumul Competiţiei METRO – Starurile Comunităţii

Doi gălăţeni pe podiumul Competiţiei METRO – Starurile ComunităţiiDouă proiecte din cele zece premiate de Metro –Starurile Comunităţii au fost propuse de doi antreprenori din Galaţi care şi-au adus o contribuţie importantă la îmbunătăţirea unui aspect din comunitatea sa. Şi au urcat pe podium!

Luna aceasta Competiţia METRO – Starurile Comunităţii, desfăşurată în perioada 23 aprilie – 23 iulie 2015, şi-a desemnat câştigătorii.

Ca si anul trecut, competiţia şi-a propus să pună în valoare contribuţia întreprinzătorilor la bunăstarea comunităţtilor locale din care fac parte si să recompenseze antreprenorii care derulează proiecte de responsabilitate socială în România.

Alături de un proiect în beneficiul comunităţii din Bucureşti, doi gălăţeni prin firmele pe care le reprezintă, Softmagazin SRL  – condus de Adrian Buhai şi Autobuzul lui Moş Crăciun /IML Motoare SRL – promovat de Ionuţ Glăvan- obţin fonduri de 30.000 lei, respectiv 15.000 lei în competiţia dedicată responsabilităţii sociale în rândul antreprenorilor.

Compania Softmagazin S.R.L din județul Galați a ocupat primul loc în competiție, cu un premiu în valoare de 30.000 de lei. Adrian Buhai, administratorul companiei, și-a propus să se implice în rezolvarea unei probleme stringente în comunitate: rata mare de abandon școlar cauzat de gradul de sărăcie a familiilor locale; în 2009, a cumpărat o casă pe care a transformat-o într-un centru social, unde, în prezent, 14 copii beneficiază aici de o masă, ajutor la teme și de activități educaționale.

Pe locul al doilea se situează Centrul Medical Brotac din București, câștigător al premiului de 20.000 de lei. Angajații companiei și-au propus în 2014 să atragă atenția părinților asupra deformărilor coloanei dezvoltate de copii la vârste fragede, din cauza unor poziții incorecte la birou. Ei au trecut prin 13 școli din București și au consultat gratuit aproximativ 2400 de copii. În urma consultațiilor, echipa Brotac a descoperit că peste 60% dintre ei prezintă deformări ale coloanei. După consultații, 130 de copii din cele 13 școli au avut șansa de a primi asistență kineto.

Ionuț Glăvan, deținătorul afacerii IML Motoare SRL, este câștigătorul premiului trei în competiție, în valoare de 15.000 de lei, după ce a reușit să mobilizeze comunitatea din Galați să îi susțină proiectul de responsabilitate socială. În ultimii trei ani, Autobuzul lui Moș Crăciun a străbătut Galațiul pentru a aduce surprize copiilor din comunitate. Pentru toate cele trei ediții, Ionuț Glăvan a finanțat Autobuzul lui Moș Crăciun și a adunat o echipă care a pregătit bucurii pentru mai mult de 1200 de copii din oraș.

Citeşte şi:

O zi plină de cadouri împărţite în „Autobuzul lui Moş Crăciun”

Tramvaiul şi autobuzul lui Moș Crăciun circulă în Galați

Antreprenorii din competiție sunt adevărate modele în comunitate; într-un context economic dificil, ei au implementat proiecte prin care să lupte împotriva unor probleme stringente din societate. Încheiem și anul acesta cu succes METRO – Starurile Comunității, singura competiție de pe piață care susține inițiativele de responsabilitate socială ale IMM-urilor și felicităm câștigătorii pentru ingeniozitatea, seriozitatea și consecvența cu care sprijină rezolvarea unor probleme din comunitate”, a declarat Gilles Roudy, Director General METRO Cash & Carry România.

Prin cea de-a doua ediție a METRO – Starurile Comunității, METRO și-a propus să răsplătească antreprenorii care susțin proiecte sociale, educaționale și de mediu în comunitatea din care fac parte. Anul acesta, aproximativ 45 de întreprinzători s-au înscris pe parcursul competiției. După o perioadă de votare, validare și vizite pe teren de către echipa Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, 10 proiecte au ajuns în finala competiției, pentru a fi evaluate de către juriu, pentru unul dintre premiile puse la bătaie în competiție.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*