Dispar tonele de cabluri de pe stâlpi. Primele cartiere cu canalizații subterane, Mazepa și Dunărea

Cablurile atârnate de stâlpii străzilor din Galați, multe dintre ele nefolosite sau abandonate, vor dispare, noile trasee fiind reamplasate în canalizații subterane. În luna august, RCS-RDS a primit avizul de acces pe domeniul public pentru proiectarea, realizarea și deservirea infrastructurii ce ține de realizarea unei canalizații subterane pentru telecomunicații. După ce va realiza această rețea subterană, RCS –RDS o va pune la dispoziția tuturor celorlalți operatori privați.

Reprezentanții companiei au solicitat aceste autorizații pentru două zone: Zona 1 – Spitalul Județean (Micro 17, 18, 19, 20 și 21) și Zona 4 – Palatul de Justiție (Țiglina I, Mazepa I și Mazepa II).

Primăria Galați va încasa o taxă anuală în valoare de 256.669 lei, pe o perioadă de 49 de ani, pentru zonele în care a fost solicitat accesul în domeniul public.
„Vă pot spune că a fost semnată prima autorizație pentru compania RCS – RDS în privința realizării unei canalizații subterane pentru telecomunicații. Orașul nostru este al șaselea oraș din țară care implementează acest sistem de rețele integrate și interconectate,  amplasate exclusiv subteran”, a declarat primarul Ionuț Pucheanu.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*