Dinozaurii de la Dino Parc Râşnov au ajuns la Galaţi. Vezi unde îi poţi vedea şi până când. Plus filme 12D

Două luni de zile vor sta La Galaţi „dinozaurii” atât de iubiţi de copii şi atât de vizitaţi în cadrul Ansamblului Dino Parc din Râşnov.

Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii va fi gazda replicilor de specii de dinozauri, expoziţia „Pe urmele dinozaurilor” fiind un proiect realizat în colaborare de către Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi şi Dino Parc Râşnov.

„Începând cu data de 19 iulie 2017, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi va putea fi vizitată expoziţia temporară „Pe urmele dinozaurilor”, realizată cu sprijinul Dino Parc Râşnov, în care publicul va putea descoperi câteva replici ale unor specii de dinozauri, carnivori sau ierbivori.

Este vorba de Pteranodon (Aripa fără Dinţi, carnivor), Oviraptor (Hoţul de Ouă, carnivor), Ankylosaurus (Şopârla Anchilozată, ierbivor), Ceratosaurus (Şopârla cu Coarne, carnivor) şi Deinonychus (Gheară Teribilă, carnivor).

Este pentru prima dată când această expoziţie itinerantă de la Dino Parc Râşnov va rămâne pentru o perioadă mare de timp într-un singur loc, până acum dinozaurii fiind prezenţi doar la acţiuni de câte o zi în oraşe precum Bucureşti, Constanţa, Iaşi, Sf.Gheorghe şi Cluj.

Exponatul Pteranodon, o specie de dinozaur zburător care a trăit în Cretacic acum 70 milioane de ani, va atrage cu siguranţă atenţia vizitatorilor fiind dotat cu un sistem Animatronic care îi permite să îşi mişte aripile şi să scoată sunete în momentul când o persoană intră în raza de acţiune a senzorului de mişcare montat în apropierea acestuia. Exponatele sunt prezentate la o scară mai mică decât cea reală, fiecare având dimensiuni de 2,5×1,5 m.

Scurt-metraje în cinema-ul 12D de la parterul instituţiei gălăţene

De asemenea, expoziţia cuprinde şi replici de fosile aparţinând celui mai mare animal zburător care a existat vreodată în lume: Hatzegopteyx thambena, specie descoperită în 1978 de paleontologul Dan Grigorescu în zona Haţegului.

Un element de noutate îl reprezintă şi posibilitatea vizionării unor scurt-metraje interactive, cu tematică din lumea dinozaurilor sau alte domenii, în singura sală de cinema 12D existentă într-un muzeu din România, aflată la parterul instituţiei muzeale gălăţene.

Expoziţia temporară „Pe urmele dinozaurilor” va rămâne deschisă la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi până pe data de 17 septembrie 2017” .

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*