Cred că nu mai este demult un secret faptul că dietele nu funcționează. Totuși publicul nostru autohton, ca și cel străin de altfel, nu contenește din „a mușca” aceeași momeală amăgitoare an de an. Pe majoritatea îi scuzăm pentru că, zic ei, nu cred până nu încearcă. Însă cei care, deși au trăit pe pielea lor efectele secundare ale acestor abordări extreme și continuă să „se execute” ca ordonanța de ofițer de fiecare dată când o vedetă își etalează în public aberațiile generatoare de profit, nu au nicio scuză.
Să fie oare de vină efectul de Halou? Sau responsabilă este doar doza de comoditate de a găsi soluții ușoare la probleme complexe? Cred că cel mai corect ar fi să spunem că un pic din toate.
Gruia Florentina – Povestea terapeutică – balsam pentru suflet
Zenaida Costea – Secretul frumuseții şi al sănătăţii din struguri
Ceea ce vă voi dezvălui în continuare sper să vă înarmeze cu o doză serioasă de scepticism în ceea ce privește aceste acțiuni, care ne vizează pe termen lung mai ales sănătatea.
În primul rând, vreau să menționez că toate vedetele care arată bine și modelele din fitness nu țin diete. Ele, deoarece își câștigă existența de pe urma felului în care arată, și-au dezvoltat un sistem bine pus la punct prin care fac lucrurile să se întâmple. Și aș vrea să specific că prin sistem nu se înțelege doar o doză serioasă de motivație și niște obiective scrise. Sistemul care face lucrurile să se întâmple reprezintă o sumă de obiceiuri, începând cu selectarea alimentelor și gătirea lor corectă și până la frecvența meselor și tipul de efort.
Chiar și anturajul reprezintă un element-cheie ce reflectă felul în care arătăm. Gândiți-vă că, să spunem, ați avea patru prieteni apropiați care sunt supraponderali și neîngrijiți. Care credeți că ar fi șansele ca dumneavoastră să fiți supl(u/ă) și dichisit(ă)? Chiar dacă răspunsul ne rănește ego-ul, adevărul este că șansele sunt minime.
Și nu este vorba aici doar de diete. Putem extinde observația și în cazul tuturor celorlalte practici stupide din domeniul wellness-ului.
Grosu Aurelia – La vremuri noi, proiecte noi. De la viziune la educaţie şi invers
Nicoleta Nistor – Teama de schimbare
Credeți că dacă un om și-ar mânca zilnic porția de legume și fructe ar mai avea sens noțiunea de detoxifiere? Și-ar găsi locul suplimentele pentru colon sau – mă pufnește râsul – eficientele clisme?
Sau poate că numeroase domnișoare trăiesc cu ideea că celulita dispare atunci când îți ungi cu „smac” părțile moi cum face X-uleasca la TV. Probabil că de aceea persistă credința că celulita nu se vindecă. Atâta timp cât nu ne concentrăm pe lucrurile care contează și rezultatele vor fi în continuare dezamăgitoare.
Putem continua cu multe altele, putem vorbi de discipline haioase din fitness, de îngrijirea pielii cu chimicale „naturale” sau chiar tehnici exagerate de a scăpa de stres, însă ne vom opri aici. Găsiți informații detaliate despre fiecare dintre aceste probleme pe blogul meu, www.alegesaprevii.ro.
Aș vrea să rămâneți în minte cu următorul lucru: experții nu lucrează întotdeauna în interesul binelui sau al adevărului. În multe cazuri, ei lucrează doar pentru profit. Și pentru a-și îndeplini scopul sunt dispuși să încalce orice principiu.
A consemnat Gabriel Cocu, consultant în nutriţie, antrenor personal
nu
Da! Detoxifierea de chimicalele din fructe si legume! Cum o dai tot te ” intoxici”!