Deszăpezirea 2015-2016. Ecosalul a anunţat schimbare de strategie

Deszăpezirea 2015-2016. Ecosalul a anunţat schimbare de strategieAşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, Galaţiul rămâne un oraş încremenit în nămeţi atunci când iarna ne „ia prin surprindere”.

Directorul Ecosal a anunţat ieri într-o conferinţă de presă noua strategie a serviciului public privind modul în care se va face deszăpezirea în acest an la Galaţi. Recunoscând deficienţele anilor anteriori, când zile întregi nu s-a putut circula pe străzile şi pe trotuarele din Galaţi, directorul Ecosal a precizat că începand de anul acesta lucrătorii de la Ecosal vor aplica abordări diferite ale modului de deszăpezire în funcţie de grosimea stratului de zăpadă depus. Astfel, „deszăpezirea din iarna 2015-2016 va avea două faze: în prima fază, când zăpada nu va depăşi şapte – opt centimetri, pe străzi vor fi doar utilajele Ecosal (tractoare cu lamă, auto-perii și mașinile de împrăștiat sare), iar faza a doua prevede ca  firmele terțe , (câștigătoare ale licitației ce se va organiza în data de 10 noiembrie a.c. pentru atribuire zone lucru), să intre numai după ce stratul de zăpadă va fi mai mare decât cel amintit”, se aratzăa într-un comunicat de presză al Ecosal.

Directorul Ecosal anunţă o împărţire a oraşului în şase zone, astfel încât să se poată acoperi în acelaşi timp o arie cât mai mare a oraşului. Pentru fiecare zonă ar urma să fie desemnate câştigătoare, în urma licitaţiei din 10 noiembrie, câte o firmă care să asigure deszăpezirea.

Cele şase zone prevăzute pentru a fi deszăpezite de şase firme sunt:

 • zona 1 cuprinde cartierele Micro 19, Micro 20, Micro 21, Barboși, Zona Cătușa 1, Dimitrie Cantemir. Utilaje alocate: 6-autoîncărcător frontal sau similar; 1-autogreder; 9- buldoexcavator.
 • zona 2 cartierele Micro 18, Micro 17, Micro 16, Siderurgiștilor Vest, Zona Cătușa 2 și Țiglina 2. Utilaje alocate: 9-autoîncărcător frontal sau similar; 1-autogreder; 14- buldoexcavator.
 • zona 3 cuprinde cartierele Aurel Vlaicu 1, Aurel Vlaicu 2, Micro 40, Micro 38, Micro 39 A, Micro 39 B, Micro 39 C, Micro 13, Micro 14 și Filești.  Utilaje alocate: 12-autoîncărcător frontal sau similar; 1-autogreder; 15- buldoexcavator.
 • zona 4 cuprinde cartierele Țiglina 1, Mazepa 1, Mazepa 2, Faleza Inferioară, Zona Piața Centrală și aliniamentele stradale situate între bulevardul G. Coșbuc, Al. Macelaru și strada Traian. Utilaje alocate: 12-autoîncărcător frontal sau similar; 1-autogreder; 11- budoexcavator.
 • zona 5 cuprinde cartierele Centru, Valea Orașului, Port și se definește între străzile Traian, Tunelului, Macului, Calea Prutului, Marinei, Moruzzi, Portului și bulevardul Marii Uniri din strada Navelor până în strada Prelungirea Traian. Utilaje alocate: 12-autoîncărcător frontal sau similar; 1-autogreder; 11- buldoexcavator.
 • zona 6 cuprinde cartierele Traian Nord, Arcașilor, Ștefan Cel Mare, având ca limite străzile Ștefan cel Mare, Arcașilor, Traian și Tunelului.

Sunt prevăzute a fi deszăpezite atât străzile principale si cât şi cele secundare, căile de acces la școli, grădinițe, zone comerciale, sanitare, blocuri și puncte de precolectare deșeuri.

 Zona 6, aceea a cartierelor Arcaşilor, Ştefan cel Mare şi Traian Nord,  va fi gestionată de Ecosal în totalitate.

Ecosal va menține controlul total a ceea ce înseamnă distribuția de material antiderapant pe întreg teritoriul municipiului Galați și unde este cazul transportul de zăpadă. Firmele terțe se vor ocupa și de eliberarea căilor de acces spre punctele  de colectare a deșeurilor, pentru a nu păţi cele petrecute în anii anteriori, când din cauza faptului că maşinile de gunoi erau redirecţionate către ridicarea şi transportul zăpezii, în loc să ridice gunoiul.

Vor fi amplasate puncte de depozitare a sării în mai multe locuri pe raza municipiului astfel încât să fie eficientizată aprovizionarea pe zone.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

5 Comments

 1. o sa inceapa iar povestea ca anul trecut cand la fel primarul nici nu a ordonat macar nu sa faca el sa ordoneze macar daca atata poate sa faca

 2. lasa ca nu o sa mai vada primarul al doilea mandat ca a lasat orasul fara sport da nu numai de asta ca a promis multe dar nu a facut sta degeaba el ca primar nu misca un deget macar sa ii fie rusine sa nu ceara un al doilea mandat ca nu il primeste

 3. si eu care il tot laudam ca e un primar la locul lui cinstit onest etc se pare ca m-am inselat si m-am lasat si prostit

 4. lasa ca o sa vada el pe dracul anul viitor la alegeri pai da nu chiar asa promiti ca faci da nu faci sau cum vine asta

 5. atat merita un mandat merita mai multe daca facea ceva in orasul asta adica ce promisese el ca va face

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*