Editia 95Doi ani de ediţie print PresaGalaţi.ro! 2012-2014

O ştire trăieşte o zi sau poate schimba o viaţă! O ştire îşi propune să informeze şi să vă conecteze la realitatea comunităţii. Dar pentru un ziar, o ştire înseamnă o muncă de echipă. Pe 28 septembrie 2014, PresaGalaţi.ro împlineşte doi ani. Doi ani în care fluxul permanent de informaţii a demonstrat dăruirea de care este nevoie atunci când faci jurnalism de calitate, profesionalismul membrilor echipei, precum şi implicarea tuturor celor care facem parte din echipa PresaGalaţi.ro.

Doi ani în care numărul de vizitatori ai site-ului nostru, dar şi numărul de cititori ai ediţiei tipărite din fiecare vineri a crescut constant, ceea ce ne dă încredere că ştirea pe care o livrăm fie zi, fie noapte, analizele economice pe care le-am prezentat în ediţiile print sau interviurile de pe ultima pagină Profil.ro, galeriile foto din pagina de Blitz.ro, poveştile de viaţă căutate în comunitatea noastră, anchetele sociale sau aspectele politice relevante surprinse au fost de calitate, au adus acea plus-valoare informaţiei rapide pe care ne-o luăm zi de zi din diverse surse.

După doi ani, a venit şi vremea schimbărilor în plan vizual. Astfel că ziarul nostru beneficiază de un logo nou, de un slogan nou şi de o interfaţă online mult mai prietenoasă, mai caldă, mai modernă şi sperăm mai adaptată nevoilor de „butonare” ale tinerei generaţii care ne urmăreşte online.

Varianta print a ediţiei aniversare cu numărul 95 îi aduce în faţa dumneavoastră, a cititorilor, pe lângă rubricile cu care v-am obişnuit, pe cei care iau în prezent decizii pentru comunitatea noastră şi care răspund zilnic provocărilor conducerii acestui oraş, dar şi presei, aşa cum aţi putut remarca de fiecare dată când ne-aţi semnalat câte o problemă. La rândul nostru, am interacţionat cu autorităţile locale şi am încercat să ne îndeplinim astfel rolul de portavoce a comunităţii din care facem parte.

Concursurile noastre ne-au făcut să îi cunoaştem personal pe cei norocoşi, activitatea coordonată pe Facebook ne-a adus mai aproape de cititorii online, iar rubricile semnate de colaboratori ne-au confirmat că diversitatea temelor abordate poate reprezenta o cale de acces către cititori de toate vârstele.

Le mulţumesc colegilor care au ales să facă parte din echipa PresaGalaţi.ro!

Ziarul tău – Gălăţeanule, PresaGalaţi.ro rămâne mereu cu tine şi îţi aduce şi de acum încolo informaţii care contează!

La mulţi ani, PresaGalaţi.ro!

Director Delia Gavriliu

 

 

Marius Stan - poza la mesaj de felicitareMarius Stan, primarul municipiului Galaţi

Fără îndoială, presa a fost, este şi va fi a patra putere în stat. Ca să-l parafrazez pe marele om politic şi preşedinte american Abraham Lincoln, aş prefera să trăiesc într-o ţară fără guvern decât într-o ţară fără presă. Presa are locul său bine definit în societate, este formator de opinie, păzeşte cu străşnicie valorile democraţiei. Presa te face să râzi sau să plângi, te binedispune sau te enervează, te emoţionează sau te îndârjeşte, te laudă sau te critică. Toate acestea fac parte din viaţă, iar atâta vreme cât presa va fi vie şi pe baricade, societatea va merge mai departe, va prospera şi va face progrese.

LA MULŢI ANI, PRESAGALAŢI.RO !

ciorici eugenEugen Ciorici, director general DGRFP Galaţi

Cu speranţa că obiectivitatea ce v-a caracterizat încă de la prima apariţie va rămâne o constantă a publicaţiei dvs., vă urez, la ceas aniversar, ca cei doi ani de existenţă să fie doar o fărâmă dintr-o cât mai îndelungată prezenţă în peisajul media gălăţean!

mihai capraMihai Capră, fost prefect al Galaţiului şi fost secretar de stat la Ministerul Administraţiei şi Internelor

Într-o perioadă în care presa în general, cea locală în mod special, trece printr-o perioadă foarte dificilă, iată că în oraşul nostru un ziar local aniversează doi ani de la apariţie. Secretul e simplu: echipa redacţională care îmbină fericit experienţa cu entuziasmul tinereţii, respect faţă de cititori, acurateţea informaţiei. Pare simplu, dar nu e… La mulţi ani!

DobrePreşedintele PNL Galaţi, deputatul Victor Paul Dobre

Eu le doresc „La mulţi ani!” în special celor care mai apar în print. Eu am iubit dintotdeauna presa scrisă, printul, şi îmi doresc să nu dispară. Peste tot pe unde am umblat prin lume, printul are şi câte o sută de pagini. Vă doresc să aveţi zeci de pagini.

Costel CranganCostel Crângan, redactor-şef „Viaţa liberă”

Despre slujirea cuvântului

Uite că se fac, pâş-pâş, doi ani de când PresaGalaţi.ro a intrat în atenţia publicului gălăţean. Ceea ce părea pe-atunci o promisiune a devenit acum o certitudine, despre care pot spune, cu încântare, că se constituie, cel puţin pentru mine, într-un reper zilnic. Este un termen de comparaţie necesar şi demn de luat în seamă, căci orice slujire a cuvântului este esenţială pentru echilibrul societăţii. La mulţi ani, PresaGalaţi.ro!

mirella aur

Mirella Aur, redactor-şef Monitorul de Galaţi

Pentru un ziar local, doi ani de apariţie, fără sincope, înseamnă foarte mult, într-o societate în care nimic nu mai e sigur, iar presa e vânată din toate părţile. Eu vă felicit că aţi rezistat, pentru că ştiu câtă muncă presupune fiecare pagină de ziar, fiecare ediţie… La ceas aniversar, vă doresc multă putere de muncă şi cât mai mulţi ani pe piaţă.

catalin negoitaCătălin Negoiţă, directorul Direcţiei Judeţene pentru Cultură Galaţi

„La mulţi ani unei publicaţii tinere, care s-a implicat deja în căutarea adevărului pentru gălăţeni! Sunt absolut conştient de faptul că Direcţia pentru Cultură are în publicaţia dumneavoastră un sprijin în nobila misiune de salvare a patrimoniului istoric al Galaţiului. Felicitări, Delia, ai fost o confirmare a faptului că eu nu mă înşel în ceea ce priveşte valoarea studenţilor mei!”

cristi gheorghe 2Cristi Gheorghe, directorul Teatrului Dramatic „Fani Tardini”

Mulţumindu-vă că mereu ne-aţi fost alături, vorbind gălăţenilor despre evenimentele culturale ale teatrului nostru, vă doresc viaţă lungă, la cât mai multe numere şi să vă păstraţi aceeaşi imparţialitate şi seriozitate de care aţi dat dovadă până acum. La mulţi ani, PresaGalaţi.ro!

La multi ani!Bruno Ribo, director general ArcelorMittal Galaţi

Această sărbătoare este, pentru mine, plăcuta ocazie să adresez jurnaliştilor şi cititorilor PresaGalati.ro ca toate cele bune să li se întâmple. Compania noastră va continua să rămână nu doar cel mai important pilon al economiei locale, ci şi un partener de încredere pentru comunitate şi gălăţeni.

Mihai Polinschi

Dr. Mihai Polinschi – directorul Serviciului de Ambulanţă Galaţi

Cu ocazia împlinirii a doi ani de când scoateţi şi varianta printată a ziarului PresaGalaţi.ro, atât eu cât şi colegii Serviciului de Ambulanţă Galaţi urăm atât colectivului, cât şi cititorilor „La mulţi ani!”, materiale interesante şi să vă duceţi faima şi pe alte meleaguri!

FoteaCostel Fotea – county manager CJ Galaţi

La mulţi ani, PresaGalaţi.ro! La mulţi ani întregii echipe şi felicitări pentru ştirile pe care ni le oferiţi. Vă doresc să rămâneţi mereu imparţiali şi să prezentaţi realitatea aşa cum aţi făcut-o şi până acum. De doi ani vă citesc în fiecare săptămână, iar echidistanţa şi profesionalismul cu care abordaţi subiectele m-au determinat să răsfoiesc în continuare paginile acestui săptămânal.

BacalbasaDr. Nicolae Bacalbaşa – preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi

Apariţia unui săptămânal la Galaţi într-o atmosferă în care obiectivitatea are încă multe lucruri de îmbunătăţit este un fapt salutar pentru a le permite gălăţenilor puncte de vedere corecte, neviciate şi venind din surse oneste, neinteresate de a prezenta trunchiat adevărul. PresaGalaţi.ro reprezintă o modalitate de a fi informat corect despre ceea ce se întâmplă în oraşul şi în judeţul Galaţi. La mulţi ani!

OLYMPUS DIGITAL CAMERAComisar-şef Dănuţ Lefter – şeful Inspectoratului de Poliţie al judeţului Galaţi

„La început a fost cuvântul…” Cuvintele pot zidi sau dărâma o lume. Voi aţi creat o lume în care fiecare dintre noi se regăseşte. PresaGalaţi.ro, la ceas aniversar – doi ani în care aţi exersat verticalitatea, diversitatea, toleranţa, curajul, spiritul de echipă, exuberanţa tinereţii, ineditul. O lume a cuvântului pentru fiecare. Poliţiştii gălăţeni vă urează ediţii creative, obiective şi viaţă cât mai lungă într-o societate care îşi caută încă valorile!

prefect dorin otrocolDorin Otrocol – prefectul judeţului Galaţi

Salut aniversarea a doi ani de existenţă în peisajul media, scris, a ziarului PresaGalati.ro, timp în care aţi pus la dispoziţia gălăţenilor, prompt şi obiectiv, informaţia care îi interesează şi de care au nevoie. Aţi dovedit că sunteţi o punte de legătură între oameni şi întâmplări, mediator perfect în viaţa socială şi îmi doresc să avem cât mai mulţi ani în dumneavoastră partenerul prin intermediul căruia noi, administraţia, să ne apropiem de cetăţean şi problemele sale. Continuaţi să fiţi acel punct de echilibru atât de necesar în comunitate, fără a uita că lucraţi în slujba adevărului şi reprezentaţi „a patra putere în stat”, deci o verigă esenţială în mecanismul democraţiei. Ziariştilor de la PresaGalaţi.ro, vă transmit întreaga mea apreciere şi vă doresc sănătate şi putere de muncă, inspiraţie, subiecte bune şi cititori pe măsură!

florin spataruFlorin Spătaru, director Resurse Umane şi Afaceri Corporatiste Damen Shipyards Galaţi

În cei doi ani de activitate, PresaGalaţi.ro a reuşit să dobândească un loc de seamă în peisajul jurnalistic gălăţean. Gălăţenii beneficiază acum de mai multa informaţie, la timp, redactată cu obiectivitate în articolele pe care le publicaţi atât pe hârtie, cât şi online. La ceas aniversar, vă urez viaţă lungă în slujba cetăţii şi să vă bucuraţi de cât mai multă apreciere din partea noastră. La mulţi ani!

genica totolici 1Genica Totolici, director general Transurb SA

Astăzi, la moment aniversar, trebuie să remarc cu deosebit respect că sunteţi o echipă plină de pasiune şi să constat că aţi devenit esenţiali pentru mediul social, economic, cultural şi politic din Galaţi.

Din moment ce trăim într-o lume în care informaţia reprezintă cea mai mare sursă de putere, consider că, pentru a avea succes, trebuie să fii tot timpul la curent cu evoluţia mediului economic, financiar, politic, noile intrări în piaţa locală, cu schimbările economice, sociale şi legislative.

În acest context, PresaGalaţi.ro a reuşit în cei doi ani să capteze atenţia prin calitatea jurnalismului, viziunea echilibrată şi opiniile exprimate şi să devină referinţă, zilnică, pentru gălăţeni.

Am deosebita onoare şi în acelaşi timp privilegiul să vă pot transmite cele mai sincere gânduri odată cu emoţia urării de La Mulţi Ani!

La multi ani!Marian Filimon, preşedintele Patronatului IMM-urilor Galaţi

Eu n-am crezut niciodată că veţi rezista mai mult de un an. La inaugurare, am fost singurul care v-a urat, în discursul său, să vă ţină Dumnezeu şi peste un an, şi peste doi, şi peste trei… Aţi făcut minunea! Jos pălăria pentru faptul că aţi rămas, că dăinuiţi, că existaţi în peisajul mass-media gălăţene!