Despre codul „Quick Response” și conceptul de „clean label”, la Simpozionul Internațional „Euroaliment 2017”

Pentru două zile, Galațiul va fi capitala ingineriei alimentelor, reunind 37 de specialiști din Franța, China, Turcia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova și România, la cea de a 8-a ediție a Simpozionului Internațional „Euroaliment 2017”, desfășurat sub genericul „Mutatis mutandis in Food”. Simpozionul organizat de Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor și Universitatea „Dunărea de Jos”este cea mai amplă și importantă manifestare științifică organizată de facultate și va avea loc la Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”. Continuând tradiția începută din 2003, evenimentul reunește reprezentanți ai comunităților academice și economice, naționale și internaționale, în vederea promovării cercetării multidisciplinare fundamentale și cu scopul deschiderii de noi oportunități de colaborare.

Teme de dezbateri: de la alimentele cu adaos de cătină la codul Quick Response și conceptul de „clean label”

Vor conferenția dr. Zuzana Ciesarová de la NPPC National Agriculture and Food Centre, Food Research Institute Bratislava (Slovacia) pe tema promovării unor produse inovative cu adaos de cătină și prof. Nataša Poklar Ulrihde la Universitatea din Ljubljana (Slovenia) cu detalii privind sistemele necesare furnizării compușilor bioactivi.

De la Facultatea pentru Știința și Ingineria Alimentelor vor conferenția prof. Nicoleta  Stănciuc și drd. ing. Decebal  Pădurede, care vor prezenta rezultatele unui studiu de caz privind ambalajele identice versus compoziție diferită a produselor alimentare, iar prof. Petru Alexe și drd. Ing. Adriana Radu vor susține conferința pe tema privind codul Quick Response (QR). Prof. Nastasia Belc și dr. Tatiana Onisei de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA București vor prezenta aspecte de interes pentru consumatori privind eticheta nutrițională versus mențiuni nutriționale. Pe 8 septembrie se va desfășura workshop-ul „Mutatis mutandis in Food”, în cadrul căruia vor conferenția reprezentanți din mediul academic și economic, cu scopul de a prezenta aspectele legislative privind etichetarea nutrițională și conceptul de „clean label” al produselor alimentare.

Participă specialiști din Franța, China, Turcia, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Republica Moldova și România

Au confirmat participarea la Simpozionul „Euroaliment 2017” pentru susținerea de lucrări în plen sau poster, 37 de participanți din străinătate, de la NPPC National Agriculture and Food Centre, VUP Food Research Institute Bratislava din Slovacia, Universitatea Ljubljana din Slovenia, National  Research  Institute  of  Food  and  Fermentation Industries – China, Universitatea Mehmet Akif Ersoy, Universitatea Pamukkale,  Universitatea Cumhuriyet– Turcia, Ecole Nationale Superieure de Chimie de Rennes –  Franța, University of Food Technologies, Plovdiv –  Bulgaria, Universitatea Tehnică a Moldovei, Institutul de Zoologie din cadrul Academiei de Științe a Moldovei, Centrul Național pentru Sănătate Publică din Republica Moldova.

Din România, vor participa 46 de reprezentanți de la Universităţile de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj, Timișoara și București, Institutul Național pentru Cercetare și Dezvoltare Marină „Grigore Antipa” Constanța, Stațiunea de Cercetare pentru Viticultură și Oenologie Târgu Bujor Galați, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Tehnologii Izotopice și Moleculare Cluj Napoca, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava și Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. Parteneri ai evenimentului sunt Asociația Specialiștilor din Industria Alimentară ASIAR, Societatea Română de Acvacultură, Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu” – Șișești, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare IBA București și Complexul Muzeal de Științele Naturii „Răsvan Angheluță”, secția Grădina Botanică, din Galați.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*