De Ziua Dunării, altfel de sărbători ale Galațiului

Altfel de sărbători ale GalațiuluiAnul acesta, cu ocazia Zilei Dunării, Primăria municipiului Galați, în colaborare cu Fun Time Production București, organizează Festivalul „Dunărea noastră”. Evenimentul se dorește a deveni o tradiție, astfel încât să se identifice cu Serbările Orașului, pe care mulți dintre gălățeni și le doresc vara, nu iarna.

Festivalul „Dunărea noastră” se va desfășura în perioada 27 – 29 iunie 2014, pe Faleză, și va avea în program concerte susținute de artiști și trupe consacrate, un turneu de tenis pentru amatori, expoziții de carte, de fotografie și de produse tradiționale specifice țărilor riverane Dunării, un flash-mob gigant, o cursă nautică între Brăila și Galați și show-uri pirotehnice grandioase unicat în România.

Pentru a ilustra cât mai bine Dunărea și importanța ei în Europa, pe toată durata festivalului, pe Faleză, va fi montat un banner gigantic de 286 de metri lungime și peste 2 metri înălțime, care va reprezenta întreg parcursul Dunării, de la izvoare până la vărsare, la o scară de 1 : 10.000. Dincolo de dimensiunile impresionante, bannerul va oferi publicului informații despre toate țările, ținuturile, orașele și comunitățile pe care le străbate Dunărea, României și Galațiului fiindu-le alocate spații generoase. Tot ca element inedit, de-a lungul bannerului vor fi amplasate corturi pentru toate țările riverane Dunării, în care vor exista expoziții de carte cu vânzare ale unor autori din țările dunărene, pliante cu informații turistice, geografice, istorice și culturale despre fiecare țară în parte, precum și mini-târguri de produse tradiționale specifice statelor riverane Dunării.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*