De ce a durat atât de mult deschiderea Auchan Galaţi

De ce a durat atât de mult deschiderea Auchan GalaţiÎncepând de astăzi, 5 aprilie, ora 10.00, hipermarketul Auchan Galaţi şi-a deschis porţile pentru clienţi. Ieri, în prezenţa ziariştilor şi a reprezentanţilor primăriei – city managerul Aurel Vlaicu şi viceprimarul Florin Popa, reprezentanţii Auchan au tăiat panglica inaugurală şi au fost „ghizi” într-un tur în premieră al magazinului.

Hipermarketul Auchan Galaţi, deschis în locul fostului Real, este una din cele două ancore ale complexului comercial Arcade Galaţi, alături de Jysk. Este cel de-al 18-lea hipermarket remodelat sub conceptul Auchan din seria celor 20 de magazine Real cumpărate. Este, totodată, cel de-al 11-lea hipermarket remodelat în acest an, după cele 7 de anul trecut.

Realul se ducea la vale – Auchan-ul a consolidat terenul

Remodelarea fostelor hipermarketuri Real a durat, în medie, 3 săptămâni în 2013 şi 10 zile în 2014, a afirmat Tiberiu Dăneţiu, director de marketing al Auchan România. Cu toate acestea, remodelarea hipermarketului din Galaţi a durat de cel puţin două ori mai mult: 6 săptămâni, din 25 februarie şi până pe 4 aprilie. În exclusivitate pentru PresadeGalati.ro, Tiberiu Dăneţiu a confirmat că întârzierea a fost determinată de lucrările de care au vizat consolidarea solului şi remedierea denivelărilor care erau vizibile cu ochiul liber în fostul hipermarket Real.

„La Galaţi, remodelarea a durat aproape dublu, pentru că am avut nişte lucrări importante de refacere a solului magazinului. Asta a fost principala cauză şi ne pare rău că gălăţenii n-au putut să vină în magazinul nostru aproape o lună de zile. Dar îi aşteptăm de azi înainte şi suntem convinşi că e un avantaj enorm în momentul de faţă prin ceea ce aducem”, a spus directorul de marketing al Auchan România.

Transformarea magazinului Real în Auchan a constat în modificări tehnice şi comerciale, cum ar fi reorganizarea suprafeţei de vânzare, extinderea unor universuri comerciale, îmbunătăţirea confortului clienţilor, decorarea, sistemele informatice, formarea echipelor şi introducerea comerţului Auchan, de tip discount generalizat, cu game largi şi adaptate de produse, la preţuri permanent mici şi cu servicii utile pentru clienţi.

Specialist alimentar recunoscut, Auchan se diferenţiază prin faptul că pune un accent deosebit pe calitate, prospeţime şi preţuri mici. Auchan Galaţi a dezvoltat în mod special partea de produse proaspete fabricaţie proprie: brutărie, patiserie, carmangerie şi a acordat o atenţie deosebită raioanelor de legume şi fructe, dar şi pescăriei, graţie filierelor de aprovizionare româneşti şi internaţionale, integrând şi punctele forte recunoscute ale Real în aceste domenii.

Fără cozi: la case, la raioanele de mezeluri, carne şi brânzeturi

În domeniul nealimentar, Auchan Galaţi a extins raioanele destinate copiilor şi bebeluşilor (textile pentru bebeluşi, jucării), parfumeria şi îngrijirea personală, dar şi cele destinate întreţinerii casei. La hipermarketul din Galaţi, clienţii vor descoperi şi noul concept ELECTROAUCHAN – cu electrocasnice mici şi mari zilnic ieftine, dar şi universul animalier, în care vor găsi tot ce au nevoie pentru animalul lor de companie, la preţuri mici.

La o vedere generală, dispunerea raioanelor Auchan nu este radical diferită faţă de cea din fostul Real. Conform reprezentanţilor Auchan, această dispunere se face în urma unor studii de piaţă şi, cum nu e vorba de vreo campanie electorală, nu este niciun motiv ca aceste studii să nu aibă rezultate asemănătoare, fie că au fost comandate de Real, fie de Auchan. De remarcat este, însă mutarea raionului de cosmetice şi parfumerie departe de zona de vânzare a peştelui, cauza constituind-o mirosurile… incompatibile.

Auchan este însă mai „aerisit”, cu spaţii şi alei mai largi. Reprezentanţii hipermarketului au insistat pe cele 33 de case de marcat existente. Chiar dacă acestea nu vor funcţiona non-stop, ele vor fi deschise permanent într-un număr suficient de mare astfel încât clienţii să facă nu doar economie de bani, ci şi de timp.

70 de angajaţi în plus faţă de cei 200 preluaţi de la Real

De altfel, la casele de marcat, dar şi la raioanele de vânzare a mezelurilor, cărnii şi brânzeturilor – adică acolo unde e relaţia directă cu clientul – a fost suplimentat numărul angajaţilor, pentru a se evita cozile. Hipermarketul Auchan Galaţi are aproximativ 270 de angajaţi, dintre care circa 200 au fost preluaţi de la Real. Numărul locurilor de muncă directe nou-create este de 30, a afirmat Teodor Şerban, directorul Auchan Galaţi

Conform acestuia, hipermarketul Auchan nu va fi deschis non-stop în perioada sărbătorilor de Paşti, programul său urmând să fie prelungit timp de câteva zile doar cu o oră peste orarul normal, adică până la ora 23.00.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

One Comment

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*