„Damen” a preluat şi Şantierul Naval de la Mangalia

Damen Shipyards Group din Olanda, proprietarul Şantierului Naval de la Galaţi a cumpărat de la Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) pachetul majoritar de 51% de acţiuni deţinut la Daewoo Mangalia Heavy Industries (DMHI).

Tranzacţia a fost aprobată de Consiliul Concurenţei. „Autoritățile de concurență din România au aprobat deja tranzacția. În plus, se organizează reuniuni constructive cu Guvernul României în legătură cu viitoarea cooperare în Mangalia și dezvoltarea ulterioară a industriei construcțiilor”, se spune în comunicatul dat publicităţii de Damen Shipyards Group, în care se mai precizează că „odată cu achiziționarea cotei majoritare în șantierul naval din Mangalia, Damen face următorul pas în consolidarea activităților sale internaționale de construcții navale și reparații navale”.

Șantierul naval Mangalia este dezvoltat pe o suprafață de 980.000 de metri pătrați, are trei docuri uscate cu o lungime totală de 982 metri şi cheuri cu lungimea de 1,6 kilometri. „Docurile, cu o lățime cuprinsă între 48 și 60 de metri, vor asigura Damen capacitatea de a construi cele mai mari nave și structuri maritime. Ca atare, această mișcare reprezintă o completare strategică a portofoliului actual al șantierului naval al Damen”, se mai spune în comunicatul grupului de construcţii navale. Șantierul Naval Daewoo din Mangalia, a fost înființat în 1997 ca un joint-venture între Daewoo  (51%) și Șantierul Naval 2 Mai Mangalia, respectiv statul  român (49%) .

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*