Cutremur în Vrancea, de 3,5 grade magnitudine – una dintre cele mai semnificative mişcări seismice din ultimele luni.
Cutremurul a fost înregistrat în noaptea de miercuri spre joi, la ora 3.33 şi s-a produs la o adâncime de 134 de km, informează Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.
Înaintea acestui seism, altul – în Marea Neagră!
Epicentrul cutremurului din Vrancea s-a situat lângă Nereju(5km), Nistoresti(12km), Andreiaşu de Jos(13km), Lopătari (18km), Gura Teghii(20km), într-o zonă care generează cutremure de 2-3 grade aproape zilnic. Acest gen de seisme sunt înregistrate doar de seismografe.
Miercuri, a avut loc un cutremur în Marea Neagra, perceput de aparatura seismologilor ca având 2,1 grade: el s-a produs la o adâncime de numai un kilometru sub fundul mării, la o distanţă de circa 120 km de ţărmul românesc.
Mircea Radulian, directorul ştiinţific al Institutului Naţional de Fizică a Pãmântului, a declarat, la TVR Info, că seismul înregistrat joi dimineaţa este cel mai mare din februarie până în prezent, însă nu constituie niciun motiv de îngrijorare.
Mircea Radulian a subliniat faptul că sesimul din Vrancea nu are legătură cu cel din Indonezia. Miercuri s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 8,6 grade, în largul insulei Sumatra.
Oficialul a spus că pentru România un cutremur, în Vrancea, cu magnitudinea de 7 grade ar constitui unul care ar produce efecte deosebit de puternice.