Sâmbătă, 5 decembrie 2020

SOCIAL/SĂNĂTATE

Cursuri de îngrijire profesională „24 de ore la domiciliu” şi locuri de muncă în Austria

Cursuri de îngrijire profesională „24 de ore la domiciliu” şi locuri de muncă în Austria
Comentarii
 1. Elia Pavloici spune:

  Nu mai induceti lumea in eroare! Nu exista angajator austriac, ci firma de intermediere austriaca.
  In Austria, ingrijitorii NU au statut de angajat, ci de lucratori independenti, echivalentul PFA la noi. Pe scurt, odata ajuns in Austria, semnezi o imputernicire, iar intermediarii te inregistreaza ca PFA/lucrator independent la WKO. Tu raspunzi daca taxele retinute din onorariu nu ajung unde trebuie, tu raspunzi pentru acumularea restantelor. Toate somatiile si facturile, vor veni pe adresa ta, nu pe adresa firmei de intermediere. As intreba-o pe doamna Suzana Raichici cate persoane a expediat in Austria inainte ca acestea sa duca la bun-sfarsit cursurile? As intreba-o cate dintre cursantele dumneaei, au fost refuzate de catre familiile din Austria, pe motiv ca nu vorbeau germana de bază? As intreba-o, de asemeni, cat comision incaseaza de la o ingrijitoare, firma partenera din Austria. Eu, cel putin, am platit 21€/zi! Iar daca mai scadeam asigurarile sociale (170€x2luni),+200€ transportul, ramaneam cu cu vreo 800€,bani in mana. Nu neg ca oferta doamnei Raichici e frumos impachetata, intr-un ambalaj sclipicios. Dar dincolo de sclipici, e multa foame si ceva trafic de forta de munca ieftina….. Asa ca….aveti mare grija in mainile cui va puneti sperantele si viata. Orientati-va spre firmele de recrutare cu statut clar, nu gen birou de informatii, cereti contracte in limba romana si puneti intrebari inainte de a lua decizia de a pleca.

 2. suzana spune:

  Buna seara doamna Pavlovici,in primul rand dorim sa va aducem la cunostiinta urmatoarele:
  CENTRUL Pflegerinn este o Scoala care pregateste ingrijitori la domiciliu pentru Austria si pentru Romania etc.
  Angajatorul din Austria este persoana care angajeaza si plaseaza personalul care lucreaza ca persoane fizice autorizate la pacient, care PENTRU CA APARTIN DE UN ANGAJATOR,AU DREPTURI LEGALE! Va recomandam sa cititi si sa va informati asupra legii!

  Niciun comision nu se plateste DEGEABA,tine tot de lege…trebuie sa o intelegeti si sa o cititi bine!

  Contractele de munca sunt pe perioada NEDETERMINATA,asadar tine tot de lege!

  Salariile si obligatiile ce tin de bugetul de stat se platesc in contul ingrijitoarei iar ea,pentru ca este informata cu privire la lege,STIE ce are de plata si ce nu…aici vorbim de STEUERERKLÄRUNG!

  Concluzionand,toate doamnele,750 la numar,care imi apartin STIU LEGEA,isi cunosc drepturile si obligatiile plus ca au la indemana toate informatiile necesare pentru a putea lucra legal drept dovada,au rezultate!
  Ne pare rau pentru ca dvs.ati nimerit rau sau pentru ce ati patit!

  Pe viitor apelati la cei care stiu,invatati bine germana,cititi legea!!!

  Succes!

 3. Elia Pavloici spune:

  Stimata doamna Suzana Raichici,
  Am intervenit deoarece sunt mult mai bine informata decat dumneavoastra si ma simt datoare sa-i previn pe cei tentati sa plece in Austria. NU exista contract de angajare in relatie cu firma austriaca. Daca bietii ingrijitori ar fi ANGAJATI, ar beneficia de toate drepturile care decurg din acest statut: concediu de odihna platit, salariu pe ora lucrata, etc. Insasi domnia voastra recunoaste ca persoanele pe care le expediati in strainatate, vor lucra in calitate de PFA. De ce incercati sa deformati aceasta realitate? Contractul cu firma din Austria, e doar unul de intermediere, cu o multime de clauze, amenzi prevazute, si comisioane mentionate voalat. Vreti sa fac public contractul meu?… Vreti sa fac public angajamentul pe care mi l-ati dat chiar dvs. sa-l semnez inainte de a pleca in Austria? Sustineti ca va pare rau pentru “am nimerit rau”. Adica… va pare rau ca v-am nimerit pe dvs?! Si mai e o problema grava in atitudinea si mentalitatea dvs : cele 750 de doamne de pe urma carora ati incasat profit, NU VA APARTIN, asa cum sustineti in comentariu. Nu aveți niciun drept de apartenenta asupra lor. Nu sunt sclave, nu sunt “mazga umana” (mi-am permis sa va citez). Sunt oameni liberi….

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Cȃmpurile obligatorii sunt marcate cu *