Cursa Caiacelor pe Dunăre, ediția 2018 sau despre redescoperirea potențialului turistic al Dunării

UPDATE 21.03.2018 :

Organizatorii evenimentului „Cursa caiacelor pe Dunăre” anunță că „Din cauza condițiilor meteo nefavorabile pentru ceea ce noi dorim să fie o adevărată “sărbătoare a Dunării”, am decis să mutăm data “Cursei Caiacelor pe Dunăre” pe 31 martie.

Pregătim pentru această dată o serie de surprize gălățenilor care vor fi prezenți la locul de ieșire din apă, în zona foișorului de pe Faleză”.

12.03.2018:

Evenimentul va avea loc pe 24 martie şi va marca începutul sezonului turistic la Galaţi. „Care sezon turistic?„ , vă veţi întreba. Pentru că, până acum, despre turism la Galaţi doar s-a discutat. Comunitatea RO100 Curăţăm Galaţiu ȋși  propune să treacă la fapte!

„Credem că zona noastră are un real potenţial turistic şi că acest potenţial trebuie valorificat. În acest context, Dunărea este o adevărată comoară pentru oraşul nostru. O comoară despre care am cam uitat, în ultima perioadă. Vă invităm să o redescoperim împreună” transmit organizatorii.

În cea de-a patra sâmbătă a lunii martie pe Dunăre va fi organizată o cursă, de la Brăila la Galaţi. Va fi o cursă a caiacelor. Organizatorii se așteaptă la un număr de minim treizeci de caiace pe apă în acea zi.

„Alături de membri ai comunităţii noastre, vom invita în caiace politicieni, ziarişti, bloggeri, reprezentanţi ai autorităţilor şi alte personalităţi relevante la nivel local. O parte dintre invitaţi vor fi din Brăila, deoarece noi credem că cele două oraşe nu se pot dezvolta decât printr-un efort comun. Ne aşteptăm să vină şi pasionaţi ai sportului cu padela din alte oraşe, chiar şi din Bucureşti, care vor fi invitaţi de partenerul nostru în această acţiune – Imbold Galaţi” se arată ȋn comunicatul de presă.

Cursa va dura aproximativ patru ore, iar sosirea va fi pe Faleza Dunării.

„Noi credem că Dunărea nu trece prin Galaţi degeaba. Ea trece pe aici gratis. Dar nu degeaba”

Prin această acţiune, Comunitatea RO100 Curăţăm Galaţiul îşi propune să determine schimbări : „ Dorim ca acest eveniment să se repete şi în anii ce vin, iar “Cursa Caiacelor pe Dunăre” să devină în timp o tradiţie care cu adevărat să marcheze deschiderea sezonului turistic în Galaţi.

Gratis, adică nu trebuie să investim în a aduce în oraş o astfel de oportunitate. Ea este deja aici. Trebuie doar să operăm o schimbare, în primul rând la nivel de mentalitate. Mentalitatea fiecăruia dintre noi.

Dunărea trebuie să devină mai mult decât un simplu cuvânt, care nu mai spune nimic gălăţenilor. Redescoperirea Dunării poate reprezenta cheia succesului în dezvoltarea acestui oraş”.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*