Cum se rezolvau dosarele de invaliditate? Cu o asistentă medicală şi şpagă!

Nu mai puţin de 68 de acte materiale au fost reţinute de către procurorii anticorupţie gălăţeni în sarcina unei asistente medicale de la Casa de Pensii Galaţi care a solicitat şi a primit sume de bani în vederea eliberării unor decizii medicale de încadrare în grad de invaliditate.

În perioada 2009-2012, „inculpata T.L.G., în calitate de asistent medical la Cabinetul de expertiză medicală şi recuperare a capacităţii de muncă nr.4 din cadrul Casei Judeţene de Pensii Galaţi a solicitat şi a primit de la 28 de persoane diferite sume de bani şi bunuri în vederea eliberării acestora a unor decizii medicale de încadrare în grad de invaliditate deşi nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Asistenta a fost ajutată de alte şapte persoane pe numele cărora au fost deschise dosare penale „în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată şi fals material în înscrisuri oficiale (…) complicitate la luare de mită (…) uz de fals”, se mai arată în comunicat.

Asistentei medicale T.L.G. i-au fost oferite sume de bani şi bunuri atât în momentul depunerii dosarului medical în vederea obţinerii deciziei medicale de încadrare în grad de invaliditate, cât şi cu ocazia revizuirii medicale periodice. Inculpata trebuia astfel să elibereze o decizie de menţinere în gradul respectiv.

Aproape 30.000 lei şi alte bunuri – mită

Încălcându-şi atribuţiile de serviciu, asistenta întocmea acte medicale false, primind cu titlu de mită, suma totală de 28 940 lei, precum şi mai multe bunuri şi produse alimentare au concluzionat ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie Galaţi (D.G.A) care au au trimis-o în judecată pe inculpata T.L.G.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*