Cum funcționează noul sistem de plată a taxei de parcare prin SMS, care devine funcțional de luni

De luni, 10 iulie, devine funcțională aplicația care le permite șoferilor să plătească prin SMS taxele pentru ocuparea locurilor de parcare, fără să mai fie nevoiți să caute un parcometru.

Aplicația, pusă la dispoziția Gospodărire Urbană SRL de firma Piconet SRL, în baza unui contract de 890 lei fără TVA, permite plata parcării prin SMS transmis din rețelele Vodafone, Orange, Digi și Telekom.

Utilizatorul trimite la numărul 7420 un SMS care conţine codul 511 şi numărul de înmatriculare al autovehiculului, spre exemplu 511GL11XYZ şi va primi pe telefon un mesaj de confirmare a plăţii, precum şi timpul alocat parcării: „Aţi parcat maşina GL11XYZ  pentru 60 de minute în Galați. Cost 0,35 euro + TVA”.

Înainte de expirarea timpului de parcare, utilizatorul va primi o notificare prin care este anunţat că valabilitatea acestuia se apropie de sfârşit şi îi dă posibilitatea de a prelungi timpul de parcare prin transmiterea unui nou SMS.

Operatorul de la Gospodărire Urbană SRL scanează numărul autoturismului printr-o aplicație care îi comunică dacă este plătita taxa de parcare, iar dacă apare că nu e plătită se va proceda la blocarea roţilor autovehicolului.

 

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

One Comment

  1. LADARU DANA says:

    Sa atragem atentia ca suntem in Romania si inca nu am trecut la euro? Conversia este facuta la BNR din ziua respectiva sau la cursul cel mai mare, favorabil Primariei? Acest lucru nu este precizat. Oricum pretul este mult mai mare decat la parcometre.

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*