Cu prilejul eclipsei de Lună, sesiune de observații cu telescopul Observatorului Astronomic

Chiar dacă eclipsa de lună care va avea loc în această seară nu va putea fi observată în condiții optime de la Galați, Observatorul Astronomic este deschis începând cu ora 20.00, pentru pasionații de astronomie, care vor putea observa planetele.

Eclipsa parţială de Lună, vizibilă și de pe teritoriul României, va începe la ora 18.50, moment în care Luna se va găsi sub orizont. De la ora 20.23 Luna va intra în conul de umbră al Pământului, exact în momentul în care aceasta va răsări.

„Cu această ocazie, Observatorul Astronomic  din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Răsvan Angheluță Galaţi va fi deschis publicului  între orele 20.00 şi 22.30. În afara eclipsei de Lună, care va fi dificil de observat, vizitatorii vor putea observa prin telescop planetele Jupiter şi Saturn. Maximul eclipsei va fi la ora 21.21, moment în care Luna se va găsi doar la 9 grade deasupra orizontului, iar din aceste motive va fi dificil de observat fenomenul astronomic. La ora 22.18, Luna va ieşi din conul de umbră al Pământului.  Magnitudinea eclipsei parţiale de Lună va fi de 0.2464 (24.64%)”, se spune în comunicatul Complexului Muzeal de Științele Naturii.În cazul în care vremea va fi nefavorabilă, observațiile astronomice vor fi anulate.

Intrarea la Observatorul Astronomic în seara de 7 august 2017, între orele 20.00 și 22.30, va fi gratuită și se va face doar pe la poarta dinspre punctul Trecere Bac.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*