Cristian Dima (ALDE): Societatea românească are nevoie de repere ca Majestatea Sa Regele Mihai

Preşedinte ALDE Galaţi, Cristian Dima, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că, pe fondul scăderii credibilităţii clasei politice, societatea românească are nevoie de factori de echilibru, neimplicaţi politic, cum este Majestatea Sa Regele Mihai.

“Am primit cu întristare vestea înrăutăţirii stării de sănătate a Majestăţii Sale Regele Mihai. Regele Mihai a reprezentat reper important în istoria modernă a statului român şi cred că este insuficient reprezentat în viaţa publică. România şi românii au nevoie de cât mai mulţi factori de echilibru, care să fie mai puţin implicaţi politic. Se pare că această categorie, clasa politică, este din ce în ce mai lipsită de credibilitate”, a declarat preşedintele ALDE Galaţi.

Conducerea ALDE a aprobat o iniţiativă legislativă care, miercuri, a şi fost depusă la Parlament, pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României.

“Am aprobat în Biroul Politic Naţional măsurile promovate în vederea redării unei poziţii mai importante Casei Regale în societatea românească. Din câte ştim, Casa Regală nu are personalitate juridică şi noi considerăm că poziţia în societatea românească a Casei Regale trebuie să fie îmbunătăţită şi să fie clarificată faţă de societate şi faţă de clasa politică. La nivelul conducerii ALDE au fost propuse măsuri cu privire la poziţionarea reprezenzanţilor Casei Regale la statutul de foşti şefi ai statului şi bineînţeles, îmbunătăţirea relaţiilor dintre instituţiile statului şi Casa Regală. Acesta este un subiect care ne preocupă pe noi, ALDE. Mulţi liberali sunt susţinători ai Casei Regale şi Majestăţii Sale Regele Mihai”, a precizat Cristian Dima.

Propunerea legislativă prevede recunoașterea Casei Regale ca persoană juridică de drept privat și acordarea statutului de utilitate publică. În plus, legea propune recunoașterea poziției de Șef al Casei Regale a României, ca poziție onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost șef de stat, și cuprinde o serie de prevederi care vor asigură desfăsurarea optimă a activitătilor și funcțiilor de reprezentare ale acesteia.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*