* Şoferi, mergeţi şi informaţi Poliţia Rutieră ori de câte ori sunteţi implicaţi într-un eveniment rutier *
Tecuceanul Cătalin C., de 19 ani, îşi conducea maşina luni, la ora 12,45, pe strada Gheorghe Petraşcu, din oraş. Tânărul a accidentat-o uşor pe o copilă de nouă ani, care traversa corect, pe zebră. Şoferul a părăsit locul accidentului, fiind identificat de poliţişti după jumătate de oră de la comiterea faptei.
Dosar penal pentru părăsirea locului accidentului
Subinspectorul Aurelian Ropotan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Rutiere Galaţi: „În această situaţie, şoferul se alege cu dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi pentru părăsirea locului accidentului. Conducătorului auto i se reţine permisul de conducere, iar dacă este condamnat, permisul se anulează. Cercetările poliţiştilor rutieri continuă”.
Nu uitaţi, gălăţeni: Poliţia Rutieră sancţionează în orice situaţie plecarea de la locul accidentului a şoferului care accidentează o persoană – fie care traversa corect, fie care traversa neregulamentar.
Mini-manual de bună purtare pentru şoferi ghinionişti
„Chiar dacă victima spune că se simte bine, chiar dacă victima fuge, obligaţia legală a şoferului este să meargă şi să anunţe Poliţia Rutieră de producerea accidentului. Formalităţile durează maxim jumătate de oră, după care şoferul implicat poate pleca liniştit acasă”.
„Nu de puţine ori, şoferii sunt asiguraţi de către victime că acestea din urmă se simt bine, pentru ca odată ajunse acasă, persoanele lovite să se resimtă într-un fel sau altul, să meargă apoi la spital şi să reiasă că au fost victima unui accident rutier. În acel moment, şoferul care nu a anunţat evenimentul este cercetat pentru părăsirea locului accidentului”, conchide subinspectorul Ropotan.