Controale la terasele sezoniere și agenții economici care ocupă spațiul public. Amenzi de peste 150.000 lei

Timp de o lună de zile (26 iulie – 23 august 2017) polițiștii locali din cadrul Serviciului Control Activități Comerciale și Evidența Persoanelor au organizat o acțiune amplă pentru identificarea agenților economici care ocupă domeniul public cu diverse materiale și terase sezoniere, fără autorizarea și achitarea taxelor legale.

Verificările întreprinse au dus la aplicarea unui număr de 183 de sancțiuni contravenționale în sumă totală de 160.300 lei. Amenzile au fost date operatorilor economici care, fără a deține autorizarea și achitarea taxelor legale, au depozitat/amplasat pe domeniul public: lăzi și vitrine frigorifice, aparate cafea, mărfuri diverse și terase sezoniere.

Tot în cadrul acestor acțiuni au fost aplicate un număr de patru sancțiuni contravenționale, cu avertisment scris, pentru neprezentarea organelor abilitate (polițiștilor locali) a Registrului Unic de Control.

În continuare, Poliția Locală, alături de polițiștii de la Serviciul de Intervenție Rapidă și Transport Valori, face controale în Piața Basarabiei

Amenzile și confiscarea mărfurilor sunt acțiuni la ordinea zilei. Contravențiile privesc comercializarea băuturilor alcoolice și a țigaretelor fără documente de proveniență, folosirea de cântare neomologate, neafișarea prețurilor și a datelor de identificare sau neprezentarea Registrului Unic de Control.

De la începutul anului în piețele agroalimentare de la nivelul municipiului Galați, polițiștii locali au aplicat sancțiuni comercianților care nu dețin cântare omologate, licențe de comerț stradal, nu au acte de proveniență a mărfii sau scot la vânzare produse expirate, nu au avize cu orarul de funcționare și nu afișează datele de identificare. Valoarea amenzilor aplicate depășește suma de 300.000 lei.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*