Continuă programul de pre-pensionări la ArcelorMittal, simultan cu angajări de muncitori tineri

Continuă programul de pre-pensionări la ArcelorMittal, simultan cu angajări de muncitori tineriAdministrația combinatului ArcelorMittal va continua programul de pre-pensionări în următorii 10 ani, dar, potrivit directorului general Bruno Ribo, simultan cu încheierea contractelor cu angajații aflați în apropierea vârstei pensionării care vor opta pentru pensionarea anticipată vor fi angajați aproximativ 1.000 de muncitori tineri.

„La nivel general intenţia noastră este de a ne întări productivitatea muncii şi asta înseamnă să continuăm această schemă de pre-pensionare, dar şi să aducem noi generații de angajaţi.

Acest sistem de pre-pensionare, bazat pe o lege relativ nouă, e un sistem de tip câştig-câştig pe care noi îl salutăm, este foarte bun și permite acelor angajaţi care au lucrat în condiţii mai dificile, cum sunt mulți din actualii noștri colegi, să se pensioneze mai devreme. Dacă ne uităm pe piramida vârstelor, vedem că în următorii 10 ani circa 3.000 de colegi vor putea fi eligibili pentru această schemă de pre-pensionare

Este, pe de o parte, o oportunitate pentru noi să ne întărim productivitatea, dar este și o provocare, pentru că acești oameni care pleacă prin pre-pensionare sunt oameni foarte pricepuți, au competențe foarte bune. Astfel încât, trebuie să fim pregătiți să înlocuim competențele bune care pleacă.

Sigur că nu va fi un raport 1 – 1, pentru un om care pleacă este un om care vine, nu se va întâmpla așa, dar parte din numărul celor care vor pleca, vor fi înlocuiți de angajaţi tineri. Este şi motivul pentru care deschidem şcoală de ucenici. Sunt aproximativ 100 de absolvenţi de şcoală profesională în fiecare an. Noi vrem să continuăm în fiecare an cu 100 de ucenici. Asta înseamnă că în următorii 10 ani o să aducem 1.000 de muncitori tineri”, a spus Ribo.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*