Consiliul Județean a încheiat 2017 cu excedent de 30 milioane lei. Banii vor fi folosiți pentru dezvoltare

Consiliul Județean (CJ) Galați s-a întrunit miercuri, 10 ianuarie 2018, în ședință extraordinară pentru a aproba acoperirea definitivă din excedentul bugetului consiliului.

 Președintele CJ Galați, Costel Fotea, a declarat că este un caz fericit, pentru că CJ a încheiat anul 2017 cu un excedent de aproximativ 30 milioane de lei, bani care vor putea fi folosiți pentru investiții în acest an.

 „Din punctul meu de vedere și nu numai, Consiliul Judeţean Galaţi am putea spune că este un caz fericit, pentru că noi anul trecut, la începutul anului, am luat din excedentul anului 2016 nouă milioane de lei pe care i-am pus pentru  dezvoltare, iar acum, din excedentul anului 2017, practic am completat ce am luat la începutul anului 2017, cei nouă milioane de lei. 

 Practic, Consiliul Județean a închis exerciţiul bugetar cu 30 de milioane de lei excedent, sumă care vine nu din nerealizarea obiectivelor pe dezvoltare, ci din funcţionare. Adică, practic, am cheltuit mai puţini bani pe funcţionare, pe materiale, pe salarii şi de aici vine acest excedent. Practic, pe secţiunea de dezvoltare am avut alocate 14,7 milioane de lei în 2017 şi s-au cheltuit 13,06 milioane de lei, adică peste 90% din suma alocată pentru dezvoltare a fost cheltuită”, a declarat președintele CJ Galați.

Banii din excedent alocați pentru construirea Muzeului de Artă, pentru spitale și drumuri județene

Președintele CJ Galați a mai precizat că cele 30 milioane de lei vor fi alocate pentru dezvoltare, pentru începerea construirii unui nou sediu al Muzeului de Arte Vizuale, dar și pentru modernizări de spitale și drumuri județene:

„Banii din excedent se vor duce în dezvoltare. Vor fi utilizați pentru construcţia Muzeului de Artă Vizuală, pentru Spitalul de la Găneşti, Spitalul de Infecţioase, parcarea supraetajată de la Judeţean, pentru a asigura cash flow pentru drumurile judeţene, pentru a asigura cofinanţare la proiectele de drumuri cu fonduri europene, pentru muzee”, a spus Costel Fotea.

Bugetul CJ din 2018, mai bun decât cel din 2017

Comparativ cu anul trecut, bugetul pe anul 2018 al Consiliului Județean este mai bun decât cel din 2018, datorită unei alocări de 175 de milioane de lei, echivalentul a 5 milioane de euro, de la Ministerul Educației pentru școlile speciale, care va degreva bugetul CJ de alocările de fonduri pentru aceste unități școlare.

„Din punctul meu de vedere, este un buget bun pentru că în 2018 am primit aceeaşi sumă pe care am primit-o și în 2017, la începutul anului, cu menţiunea că plata salariilor pentru profesorii şi personalul angajat din şcolile speciale va fi făcută de către Ministerul Educaţiei prin Inspectoratul Şcolar. Asta înseamnă o cheltuială mai mică a Consiliului Județean, de aproximativ cinci milioane de euro. Suma pe care o plătește ministerul educației pentru școlile speciale este de 5 milioane de euro. Suma alocată Consiliului Județean este în acest an de 175 de milioane de lei. Înainte, din bugetul Consiliului alocam cele 5 milioane de euro, ca şi cheltuieli de funcţionare acestor şcoli. Ca atare, bugetul pe 2018 este mai bun”, a mai precizat președintele CJ Galați.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*