Conferință de parenting: „Jocul în relația părinte-copil: apropiere, încredere, vindecare cu Otilia Mantelers”

11063142_10152880067873929_624898859_nPsiholog, consultant în parenting și specialist recunoscut în joaca terapeutică cu copiii, Otilia Mantelers se va afla în luna martie la Galați, invitată de Academia FasTracKids. Timp de patru luni, FasTracKids organizează o serie de conferințe cu specialiști în diverse domenii parenting, adresate nu numai părinților, ci și bunicilor, educatorilor, învățătorilor și altor persoane care lucrează cu tineri și copii. Dacă, în luna februarie, aproape o sută de părinți au luat parte la seminarul despre comunicare nonviolentă și educație empatică al Monicăi Reu, vineri, 27 martie, gălățenii sunt invitați la o conferință de 3 ore despre „Jocul în relația părinte-copil: apropiere, încredere, vindecare cu Otilia Mantelers”.

„Îmi place să respir Playful Parenting”

„În relația cu copiii mei și cu ceilalți copii care mă înconjoară îmi place să respir Playful Parenting. Nu știu cine aș fi fost eu dacă nu ar fi existat Larry Cohen și Playful Parenting a lui. Și Aletha Solter, cu tot ce înseamnă plânsul și tantrumurile și disciplina fără pedepse și recompense”, mărturisește Otilia Mantelers, specialist în metoda Playful Parenting și mamă a trei copii (Yuri – 8 ani, Anna – 6 ani și Kim – 4 ani), pe blogul său găzduit de Urbankid.ro.

„Ca părinți, facem totul pentru fericirea copiilor noștri și îi iubim mai mult decât orice pe lume. Avem însă momentele acelea în care ne simțim copleșiți și avem nevoie de o mână de ajutor, de o inimă care să ne asculte, de o încurajare, ca să ne simțim iar mândri de părinții din noi.
În relația cu copiii mei am adoptat o modalitate de comunicare bazată pe joacă (chiar și în momentele tensionate), pe acceptare a tuturor emoțiilor (ale mele și ale lor), pe o libertate foarte mare, atât cât mă ține puterea de a le-o acorda, pe respect pentru alegerile pe care și le fac. Am remarcat, în urma experiențelor mele, că sancțiunile și recompensele nu funcționează în cazul nostru, motiv pentru care încercăm să rezolvăm conflictele prin joc și iubire. Nu îmi iese mereu (țip la ei, îi fac să se simtă vinovați câteodată, îmi pare rău, îmi cer scuze, mă simt vinovată, știm cu toții cum arată asta). Din acest motiv, și cursurile pe care le țin au o abordare umanistă, lipsită de pedepse și recompense, de control și manipulare a copilului, bazată pe respect față de tot ce simte și dorește copilul”, mai scrie Otilia Mantelers.

Ce este Playful Parenting?

Playful Parenting înseamnă a fi fericit împreună cu copilul, a ne juca baba-oarba și a ne lua în brațe când îl prindem. A juca cucu-bau cu bebelușul. A ne hârjoni pe pat, în iarbă, a merge la mall cu copilul mai mare, a vedea un film împreună.

Playful Parenting este un fel frumos de a interacționa cu copilul prin joc. De a intra în lumea copilului în condițiile puse de el. Este un fel jucăuș de a fi cu copilul pe care majoritatea părinților îl fac instinctiv. Playful Parenting înseamnă a fi fericit împreună cu copilul.

Playful Parenting are și o parte serioasă și complexă, aceea de a procesa emoții mai puțin plăcute: durere, frustrare, tristețe. Pentru că în joc, copilul își vede emoțiile oarecum distanțat și reușește să le dea un loc undeva în căpșorul și în inima lui.

Discount la taxa de participare

Conferința „Jocul în relația părinte-copil: apropiere, încredere, vindecare cu Otilia Mantelers” are loc vineri, 27 martie, între orele 17.30 – 20.30, la Club Sidex din Țiglina I (Strada Regiment 11 Siret, nr. 2A). Taxa de participare la conferință este 100 de lei, însă părinții ai căror copii urmează cursurile FasTracKids, dar și clienții și colaboratorii partenerilor acestui eveniment beneficiază de reducere, ei achitând doar 60 de lei. Cei care plătesc până luni, 16 martie inclusiv, beneficiază și de un discount, astfel încât vor achita 90, respectiv 50 de lei. Pentru rezervări și alte informații îi puteți contacta direct pe organizatori, FasTracKids Galați, la telefon 0727.881.689.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*