„Codul Roșu” de caniculă face victime: 14 gălățeni au leșinat pe stradă

„Codul Roșu” de caniculă face victime: 14 gălățeni au leșinat pe stradăDacă cei mai tineri se descurcă mai ușor în confruntarea cu „Codul Roșu” de caniculă, fiindu-le suficientă o sticlă de apă sau perdeaua de apă împrăștiată de „Păpădie” sau altă arteziană din oraș, situația se complică în cazurile vârstinicilor, care se aventurează pe stradă în pofida faptului că suferă de afecțiuni cardio-vasculare.

Din cauza temperaturilor foarte ridicate, vineri după-amiază și sâmbătă dimineața un număr de 14 persoane au leșinat în locuri publice și au avut nevoie de intervenția echipajelor de la Ambulanță.

Potrivit dr Mihai Polinschi, directorul Serviciului de Ambulanță Galați, în cursul zilei de vineri, ambulanțele au fost chemate să intervină în cazurile a zece persoane care au leșinat din cauza căldurii pe stradă sau în magazine, în timp ce sâmbătă, de dimineață până la prânz, echipajele medicale au intervenit în cazurile altor patru persoane leșinate pe stradă.

Pentru a face față numărului mare de pacienți în această perioadă caniculară, conducerea Serviciului de Ambulanță a suplimentat personalul, dar nu poate fi depășit numărul de 30 de echipaje, deoarece din totalul de 50 de ambulanțe funcționează numai 30.

În ultimele 24 de ore, au sunat la 112 pentru a solicita ajutorul echipajelor de la Ambulanță aproximativ 225 de gălățeni, numărul apelurilor de urgență crescând în această perioadă cu peste 25%.

Don't be selfish, share it on...Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*