„Cod galben de inundaţii” în județul Galați până luni, ora 12.00

„Cod galben de inundaţii” în județul Galați până luni la ora 12.00Hidrologii au emis sâmbătă dimineață o avertizare cod galben de inundaţii în mai multe bazine hidrografice din nouă judeţe ale ţării, fiind vizate scurgeri de pe versanţi, viituri rapide şi inundaţii locale. Avertizarea este valabilă până luni la prânz.

Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare pentru bazinele hidrografice Bârlad, afluenţii mici ai Siretului şi afluenţii Prutului, dar și pentru bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Tur, Lăpuş, Someşul Mare, atenționând că se vor produce „scurgeri importante de pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale, creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie”.

foto 1„De sâmbătă, de la ora 14.00, până luni, la ora 12.00, fenomenele periculoase vor apărea pe râurile din bazinele hidrografice Bârlad (judeţele Iaşi, Neamţ, Bacău, Vrancea, Vaslui şi Galaţi), afluenţii mici ai Siretului (judeţele Bacău, Neamţ, Vrancea şi Galaţi) şi afluenţii Prutului (judeţele Vaslui şi Galaţi).

Fenomenele se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri mici din judeţele Vaslui şi Galaţi”, se spune în avertizarea INHGA.

Avertizarea este valabilă până luni, la ora 12.00.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*