Cluster de Industrii Creative, lansat la Galaţi

O comunitate în continuă dezvoltare este ceea ce marchează evenimentul de vineri, 13 aprilie 2018 prin lansarea clusterului de Industrii Creative “OpenHub”. Clusterul își propune să unească antreprenorii și companiile din zona de SUD-EST a României și anume, Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea și Vrancea.

Conferința va avea loc în Galați, în incinta Facultății de Inginerie din cadrul Universității “Dunărea de Jos” din Galați, în sala Aula Magna, începând cu ora 10.

 “În cadrul evenimentului de lansare a clusterului de Industrii Creative “OpenHub”, aducem la aceeași masă oameni de afaceri din domenii precum: publicitate, arhitectură, artă, meşteşuguri, design de produs, modă, film, muzică, artele scenei, editare foto-video (publishing), cercetare şi dezvoltare, software, jocuri şi jucării, TV și radio, în vederea legării de parteneriate și colaborări durabile”spun organizatorii şi responsabilii OPEN HUB. 

Intrarea este liberă pe bază de înscriere. Găsiţi mai multe detalii precum și formularul de înscriere aici.

Ce este un cluster?

Un cluster este o concentrare geografică a instituțiilor și companiilor cu domenii de activitate comune sau complementare. Un grup de firme, instituții de stat și de învățământ, care lucrează împreună pentru dezvoltarea economică regională.

Consultă AGENDA evenimentului AICI.

De ce industrii creative?

“Există numeroase avantaje ale județului Galați care sunt încă neexploatate la adevăratul lor potențial și care pot sprijini atractivitatea economică din această zonă, făcând-o să devină un pol de creștere de importanță naţională și europeană în următoarea perioadă”, transmit organizatorii.

Conceptul de “industrii creative” (Culture and Creative Industries – CCI) este un termen relativ recent, fiind introdus la mijlocul anilor ‘90 în Australia și dezvoltat în Marea Britanie, și cuprinde următoarele domenii a căror activitate implică creativitate artistică și/sau științifică: arhitectură și regenerare urbană, artă și design, artele spectacolului, film și video, fotografie, invenţia industrială și inteligență artificială, mass-media, meșteșuguri tradiționale, monumente și turism cultural, muzică, publicitate, software și jocuri video interactive, tipărituri și legătorie, web design, etc.

Clusterul de Industrii Creative “Open HUB” va fi un organism neguvernamental, nonprofit, apolitic, fără personalitate juridică, dar care poate dobândi personalitate juridică.

De ce să participi la eveniment?

“Vei cunoaște oameni cu pasiuni și interese comune cu ale tale, oameni cu dorință de dezvoltare. Vei afla cum acest cluster îți poate ajuta afacerea să crească. Tot la eveniment poți afla numeroasele oportunități de care tu și afacerea ta puteți beneficia prin aderarea la cluster”se arată în comunicatul organizatorilor OPENHUB Creative Cluster.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*