Ciupitu a lovit din nou! „Interlopul” din Suceveni a furat și „cutia milei” de la Biserica „Sfânta Vineri” din Pașcani

Ciupitu a lovit din nou!  „Interlopul” din Suceveni a furat și „cutia milei” de la Biserica „Sfânta Vineri” din PașcaniUn conjudețean de-al nostru din comuna Suceveni încearcă să se afirme în lumea interlopă (măruntă) din județele Iași și Suceava printr-o serie de jafuri  „de nișă”: sparge doar biserici, pentru a fura numai banii din „cutia milei”. Cum s-ar spune respectă o regulă pe care sigur și-a impus-o. Are principii! Aventurile lui Ciupitu din Suceveni seamănă oarecum cu cele ale lui Virgil Starkwell din filmul „Take the money and run” al lui Woody Allen. Hoțul din Suceveni încearcă să se descurce de pe o zi pe alta, fură infinit mai puțin decât „gulerele albe” (ăia cu DNA-ul) dar uite că unii dintre marii rechini scapă o vreme de brațul lung al legii, își fac vile, iahturi, concedii, până să fie duși la audieri, iar el nici măcar nu apucă să bea o bere din banii furați, că îl și saltă Poliția. Ghinion!

După ce pe 29 august a dat o spargere la biserica „Sf. Gheorghe” – Mirăuţi din Suceava, furând din cele două cutii ale milei găsite în lăcașul de cult suma de 187 de lei, acum Ciupitu a dat o nouă lovitură, la Pașcani.

Polițiștii locali din Pașcani l-au reținut sâmbătă seara pe Mircea Ciupitu, în vârstă de 47 de ani, din Suceveni, județul Galați, care în jurul orelor 21.00 a pătruns în Biserica „Sfânta Vineri” cu un scop precis: să fure „cutia milei”. Tentativa de furt a fost descoperită de agenții de la Dispeceratul Poliției Locale din Pașcani cu ajutorul camerelor de supraveghere și la scurt timp după ce a dat „lovitura” vieții sale „interlopul” din Suceveni a fost reținut de polițiștii locali, care l-au predat la Poliția municipiului Pașcani, unde sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii de către Ciupitu a infracțiunii de tentativă de furt.

„Agenții Poliției Locale au fost sesizați de ofițerul de serviciu din Dispeceratul Instituției, despre faptul că o persoană de sex masculin, îmbrăcată cu o geacă de culoare galbenă a spart ușa de la intrarea în Biserica <<Sfânta Vineri>>, de pe strada Ceferiștilor. Aceștia, pe baza semnalmentelor și cu ajutorul camerelor de supraveghere, au depistat autorul, în persoana numitului Mircea Ciupitu , în vârstă de 47 de ani, domiciliat în comuna Suceveni, județul Galați. Menționăm că la  controlul corporal efectuat asupra persoanei a fost găsit și un cuțit având o lamă de 9 cm. Persoana în cauză a fost predată Poliției municipiului Pașcani în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de furt, faptă prevăzută și pedepsită de art. 228 și 232 din Codul Penal”, a declarat Vasile Avasiloaie, comandantul Poliției Locale Pașcani.

La Suceava, a furat 187 de lei din două „cutii ale milei”

În urmă cu trei luni, pe data de 29 august, Ciupitu era „capturat” de poliţiştii Biroului de „Investigaţii Criminale” din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Suceava, după ce a spart Biserica „Sf. Gheorghe” – Mirăuţi din Suceava, furând banii din două cutii ale milei găsite în interior. Poliţiştii de la Investigaţii Criminale Suceava l-au depistat pe suspect la puțin timp după ce a dat spargerea, în zona centrală a municipiului Suceava. Mircea Ciupitu avea asupra sa o geantă în care avea un cuţit şi un patent, iar în urma controlului corporal asupra sa a fost găsită suma de 56 de lei şi două telefoane mobile a căror provenienţă nu a putut fi stabilită.

„Din cercetări, polițiștii au stabilit faptul că, în seara zilei de 29.08.2014, bărbatul a pătruns prin efracţie pe uşa din spatele bisericii, a intrat în interior și din cele două cutii ale milei a sustras banii, valoarea totală a prejudiciului fiind de 187 lei”, se spunea în comunicatul IPJ Suceava.

Ciupitu a ajuns pe 29 august, în arestul IPJ Suceava, în baza ordonanţei de reţinere pentru 24 de ore. La expirarea ordonanţei, pe 30 august, a fost lăsat în libertate, sub măsura restrictivă a controlului judiciar. Și între două „vize” la Poliție a mai dat o „lovitură”.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*