Csm Dunărea este un club care se bazează în bună măsură pe sporturi desfăşurate pe gheaţă. Hocheiul, patinajul viteză şi cel artistic reprezintă 3 discipline care sunt găzduite de patinoarul artificial.
Cum patinoarul este deschis doar maxim 6 luni pe an, sportivii de la Dunărea trebuie să se pregătească …..pe uscat între lunile aprilie şi octombrie. Cum cele 6 luni de pauză nu sunt de ajuns, gruparea condusă de Mihai Brandabur trebuie să plătească o chirie care anul trecut a însumat aproape 3 miliarde de lei vechi. Este adevărat că suma a fost compensată de Primărie prin banii alocaţi cluburilor sportive.
De fapt această sumă este încasată de SADP.SRL, adică varianta privatizată a Serviciului Administrarea Domeniului Public, instituţie care se ocupă de arenă.
Surpriza a sosit însă la începutul anului când directorul general al Dunării a aflat că va trebui să plătească pentru chirie o sumă dublă faţă de cuantumul din 2011. S-ar putea ca suma să fie compensată cu banii oferiţi de consiliul local pentru sport, dar dacă lucrurile nu se vor petrece în acest mod?
Csm Dunărea are nevoie de patinoar, dar să plăteşti aproape un milliard pe lună pentru chirie este o bătaie de joc.
Reprezentanţii administraţiei locale ar trebui să reglementeze această situaţie, pentru că altfel vor intra în istorie ca groparii sporturilor de iarnă din Galaţi.