Centura Galaţiului va fi modernizată de CJ în baza unei finanţări UE de 30 de milioane euro

Pentru modernizarea actualului drum de centură al Galaţiului în baza unei finanţări europene, a fost încheiată o înţelegere între Consiliul Judeţean (CJ) şi Consiliul Municipal (CLM) Galaţi, prin care drumul de centură urmează să fie transformat în drum judeţean pentru ca CJ să poată accesa finanţarea europeană.

CJ Galaţi s-a întrunit luni în şedinţă extraordinară, pentru a a aproba preluarea în patrimoniul CJ a suprafeţei de teren a celor 10,98 km ai drumului de centură, în cadrul unei şedinţe extraordinare a CLM care va avea loc marţi, urmând ca şi aleşii locali să aprobe transferarea la CJ a suprafeţei drumului de centură.

Urmează ca ulterior să fie făcuţi paşii pentru obţinerea a două hotărâri de guvern, prima dintre ele pentru schimbarea clasificării drumului de centură din drum municipal în drum judeţean, a doua HG fiind pentru aprobarea trecerii drumului din patrimoniul CLM în patrimoniul CJ.

După aceşti paşi procedurali, va fi depus la Agenţia de Dezvoltare Sud – Est proiectul pentru obţinerea finanţării de 30 de milioane de euro pentru modernizarea drumului de centură.

„Este un proiect de 30 de milioane de euro, finanţat prin Programul Operaţional Regional prin SUERD, Strategia Uniunii Europene de Dezvoltare a Regiunii Dunării. Avantajul este că, în momentul de faţă, mai sunt bani necheltuiţi pe axa de finanţare SUERD. CJ mai are două drumuri depuse pe această axă, care au trecut de faza de verificări. O să vedeţi că la sfârşitul lunii noiembrie, vom mai depune alte trei proiecte pentru drumuri tot pe această axă, pentru că sunt bani europeni necheltuiţi. Este singura axă pe care o mai avem şi mai are şi finanţare. Cel care accesează este CJ pentru că doar drumuri judeţene sunt eligibile pe această axă de finanţare. Până la jumătatea lunii decembrie, sper să putem depune acest proiect la Agenţia de Dezvoltare şi să intre în verificare”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit preşedintelui CJ Galaţi, principalul obiectiv al modernizării drumului de centură este lărgirea la 4 benzi de circulaţie a tuturor sectoarelor acestui drum, pentru a fi asigurată fluenţa circulaţiei.

„Acest proiect presupune reabilitarea şi modernizarea porţiunii de drum dintre strada Basarabiei şi intersecţia cu drumul naţional DN 26, în Bariera Traian. În zona respectivă se va face doar reabilitare şi modernizare, iar de la bulevardul Coşbuc la intersecţia cu DN 26, acolo unde la ora actuală centura are 2 benzi, să fie lărgită la 4 benzi de circulaţie, inclusiv de la bulevardul Coşbuc la sensul giratoriu de la Talcioc şi bineînţeles până la viaduct, urmează să fie lărgită la 4 benzi. Acesta este scopul acestei investiţii, de a lărgi drumul de centură, pentru a nu se mai produce ambuteiaje”, a mai precizat Fotea.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*