Cel mai iubit liceu din România este din Galați

Cel mai iubit liceu din România este din Galați

Clasat în topul celor mai prestigioase cinci licee din ţară şi din Galaţi fiind, cred că nu e greu deloc să ghiceşti că şi atunci când vine vorba despre cel mai iubit liceu – despre Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” vorbim.

Un sondaj lansat anul trecut pe site-ul onlinereport.ro făcea din CNVA – Galaţi cel mai iubit / popular liceu din România. Voturile strânse în număr de 1531 l-au clasat pe primul loc pe ţară şi pentru că liceenii s-au mobilizat aşa cum ştiu ei mai bine, chiar dacă în ultimele zile ale concursului, nu se afla printre primele licee clasate, în doar câteva zile au reuşit să depăşească toate celelalte licee din top. „ Pe locul doi s-a clasat Colegiul Național «Andrei Șaguna» din Brașov, cu 1.378 de voturi. Colegiul brașovean a ocupat o lungă perioadă de timp prima poziție, dar în ultima săptămână a sondajului a fost depășit de Colegiul Național «Vasile Alecsandri» din Galați. Pe locul 3 se găsește Colegiul Național «Costache Negri» din Galați cu 960 de voturi, iar pe al patrulea Colegiul Național «Spiru Haret» din Tecuci, pentru care au votat 930 de oameni” arată onlinereport.ro.

Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri”a luat naştere în 1867. Iniţial gimnaziu şi apoi liceu, unitatea de învăţământ a avut încă de la început elevi şi profesori remarcabili.

Localul a fost şi spital militar (1944), dar după 1989, după multiple transformări, restructurări şi mutaţii, Liceul „Vasile Alecsandri” stabileşte puternice legături cu şcoli şi personalităţi din Franţa, Anglia, S.U.A, Belgia.

Două dintre punctele forte ale unităţii de învăţământ sunt: modelele de succes scoase în evidenţă, dar şi orientarea timpurie în carieră de care au parte elevii săi.

CNVA este cel mai vechi şi mai prestigios colegiu din oraş, figurând în multe topuri: al celor mai bune licee din ţară sau al celor mai premiate licee din ţară din punctul de vedere al elevilor medaliaţi naţional şi internaţional.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

2 Comments

  1. Cel mai iubit liceu de catre vizitatorii saitului, sa fim seriosi! intr-un sistem de invatamant serios,nu asa at trebui sa se puna problema

  2. Benjamin Franklin says:

    Serios?:))))) LVA ul a ramas doar cu numele, doar 10% din elevii de acolo isi merita locul. In rest sunt doar figuri de 2 lei

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*