Cel mai haios cățeluș! „Prietenul meu cu blăniță”, concursuri și un workshop despre terapia asistată de animale

Cel mai haios cățeluș! „Prietenul meu cu blăniță”, concursuri și un workshop  despre terapia asistată de animale Pe stadionul „Portul Roșu” vor avea loc sâmbătă, începând cu ora 11.30, mai multe concursuri dedicate animalelor de companie, de la „Cel mai frumos animal de companie” și „Cel mai haios cățeluș” la concursul „Trucul cel mai distractiv” pe care îl face un cățeluș.

Premiile pe care le pot câștiga cățelușii sunt „abonamente pentru tuns și spălat la un salon renumit”, „produse de îngrijire și alimentație”, „accesorii: jucării, perii, hăinuțe, etc.” și „ședință foto”, dar vor primi și „diplome de participare”.

Înscrierile se fac la numerele de telefon 0741635092 și 0769673389.

Este un eveniment caritabil organizat de Asociația Therapy Animals (ATA) împreună cu Asociația de sprijin pentru părinți și copii cu autism (APCA) prin care inițiatorii își propun să mărească gradul de conștientizare la nivelul întregii comunități din Galati cu privire la beneficiilor pe care le poate aduce terapia asistată de animale în cazul persoanelor cu autism sau cu alte dizabilități.

Terapia Asistată de Animale (TAA) este o terapie complementară, realizată de o echipă de specialiști (handler sau conductor canin, psiholog, psihoterapeut, logoped, kinetoterapeut, terapeut ocupațional) în prezența unui animal special pregătit și care este parte integrată a procesului terapeutic.

TAA este o intervenție bine definită, cu obiective clar stabilite și proceduri de evaluare „înainte/după”.

Pornind de la un plan de intervenție stabilit de specialiști, se introduc elemente de terapie asistată de animale, ce facilitează atingerea obiectivelor, având la bază interacțiunea pozitivă între om și animal.

Sesiunile TAA pot fi integrate în terapii individuale sau de grup, pot fi utilizate pe diverse clase de vârstă și în diverse medii.

Beneficiile psihosociale și psihofiziologice asociate de cele mai multe ori intervențiilor de tip TAA sunt: creșterea empatiei și a compasiunii, centrarea spre exterior, creșterea abilităților de îngrijire și a celor de relaționare, amuzamentul, recreerea, socializarea, stimularea mentală, beneficii fiziologice și îmbunătățirea limbajului.

În premieră la Galați, workshop despre terapia asistată de animale

Pentru prima dată în Galați, duminică, 18 iunie 2017, de la ora 10.00, va avea loc la Universitatea Danubius un workshop pe tema Terapiei și activităților asistate de animale susținut de specialiști care au făcut pionierat în domeniu, respectiv conf. dr. Alina S. Rusu, de la Departamentul de Psihopedagogie Speciala si Biroul pentru Studenti cu Dizabilități de la Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj, psiholog Anamaria Basceanu, de la „Prison Fellowship Romania” si Biroul pentru Studenti cu Dizabilități de la Universitatea „Babeș-Bolyai” împreună cu câinele Loki și pisicul Tomi – animale acreditate pentru terapie și lector dr. Victor Chitic, de la Centrul de Terapie Asistată de Animale și Cercetare a Interacțiunii Om-Animal „Câini pentru Oameni” și Fundația „Vier Pfoten” România.

Subiectele abordate sunt:
– Introducere în mecanismele interactiunii om-animal cu valoare terapeutică educație și cercetare;
– Prezentare a Centrului de Terapie Asistată de Animale și cercetare a Interacțiunii Om-Animal „Câini pentru oameni”;
– Scurt istoric al relației românilor cu animalele;
– Aplicabilitatea activităților asistate de animale la copiii cu autism si familiile lor;
– Terapia și activitățile asistate de animale în psiho-pedagogia specială;
– Scurtă prezentare a cursului postuniversitar Terapia și activitățile asistate de animale pentru persoane cu nevoi speciale;
-Exemple de activitati asistate de caini intr-o scoala speciala;

Persoanele care doresc diplomă de participare sunt rugate ca până vineri să reverve biletul la numerele de telefon 0741635092 și 0769673389.

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*