Cei 20 de voluntari „înrolați” în Poliția Locală își încep cariera de polițist la Sărbătorile Galațiului

Se apropie momentul primei misiuni pentru cei 20 de gălățeni care fost selectați în cadrul Programului de Voluntariat demarat de Poliția Locală Galați în luna septembrie.

Primii 20 de voluntari de la Poliția Locală , care au fost desemnați de o comisie alcătuită din conducerea instituției, sunt gălățeni de vârste diferite și cu ocupații diferite, de la studenți, elevi sau salariați la șomeri și pensionari.

După repartiția la structurile din cadrul Poliției Locale, voluntarii au fost preluați și instruiți în funcție de domeniul de activitate în care vor activa pe perioada voluntariatului, la ordine publică, siguranță rutieră, control activități comerciale, mediu, disciplina în construcții și intervenție rapidă.

Instruirea voluntarilor se va încheia pe 30 noiembrie, când aceștia vor participa la o ultimă ședință de instruire împreună cu polițiștii locali care vor fi în dispozitiv la Serbările Galațiului și la manifestările dedicate Zilei Naționale a României.

„Proba de foc pentru voluntarii Poliției Locale Galați va fi în perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, deoarece vor participa la măsurile de ordine publică, siguranță rutieră, control comerț și protecția mediului, împreună cu polițiștii din patrulele care vor acționa cu prilejul Serbărilor Galațiului și Zilei Naționale a României. Am ales această perioadă deoarece este una aglomerată, cu multe activități la nivelul municipiului Galați, iar voluntarii vor putea astfel să își facă o imagine completă despre rolul Poliției Locale la nivelul comunității și modul de intervenție al oamenilor legii. În noua lor calitate, voluntarii vor putea acționa în limitele date de lege și doar alături de polițiștii locali”, a declarat directorul Poliției Locale, Petrică Hahui.

Polițiștii voluntari vor avea legitimații și vestă inscripționată și vor acționa doar în echipă cu polițiștii locali

În perioada voluntariatului, 10 dintre cei selecționați vor acționa pe ordine publică, la cele cinci secții de Poliție Locală, 2 la siguranță rutieră, 2 la intervenție rapidă, iar restul de 6 voluntari au fost repartizați la serviciile specializate de la nivelul instituției: control activități comerciale, mediu și disciplina în construcții.

Polițișii voluntari vor avea o legitimație dată de Poliția Locală, vor purta o vestă inscripționată și vor acționa doar în subordinea polițistului local. Voluntarii vor fi evaluați trimestrial iar dacă se va constata eficiența acestora numărul polițiștilor „part-time” va fi crescut.

Măsura de cooptare a voluntarilor în cadrul Poliției Locale are la bază prevederile Legii 78/2014, Legea Voluntariatului și a fost luată și pentru că la Poliția Locală  există un deficit de personal, fiind acoperite numai 97% din posturi.

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*