Ce pune bețe-n roate administrațiilor locale? (2) De frica abuzurilor, o protecție exagerată pentru funcționari

Când vorbim de lipsa de performanță din administrație, nu putem evita și discuția despre dezinteresul unor funcționari. Se știe că există multe cazuri de funcționari angajați pe pile și relații, unii în urmă cu 10 sau 20 de ani.

Dacă la o firmă privată administratorul are posibilitatea de a sancționa la propriu și la figurat dezinteresul unui angajat, la stat nu e același lucru, pentru că funcționarul public beneficiază de o protecție specială, stabilită prin lege.

Citeşte şi: Ce pune bețe-n roate administrațiilor locale? (1) Legea Achizițiilor, contestatarii de meserie, riscul preţului celui mai scăzut

„O altă problemă, destul de delicată pentru administrația publică, sunt angajații, funcționarii publici, care în anumite momente nu prea mai au chef de muncă, iar legislația îi protejează foarte mult. Sunt de acord că de-a lungul timpului au fost și unii care au făcut abuzuri împotriva funcționarilor, dar nu este corect ca doi funcționari publici să primească același salariu deși au rezultate diferite.

Asta poate nu trebuia s-o spun, pentru că nu o să-mi aducă simpatie din partea funcționarilor publici dar ăsta este adevărul. Sunt oameni cu care îți este mai mare dragul să lucrezi, dar sunt și oameni care, din păcate, nu mai au chef de muncă și din păcate, sunt protejați de legislație”, spune președintele CJ Galați.

Primarul Brăilei spune că, așa cum este legea, de cele mai multe ori un funcționar câștigă procesul cu instituția publică, dar cel puțin la Brăila, nu au fost cazuri de funcționari care să se cramponeze de acest litigiu.

„ Ca să poți sancționa un funcționar public trebuie să treci de nu știu câte ori prin comisia de disciplină și după aceea poți să ai surpriza că în instanță câștigă tot el, respectând pașii legali și toate căile prevăzute în legislație. Numai că, din fericire, la Brăila când ne-am confruntat cu astfel de situații, persoanele respective au ales să plece”, ne-a declarat Marian Dragomir.

 

 

Don't be selfish, share it on...Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest

Postați un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*